Кросоувърите са едни от най-популярните автомобилни сегменти. С всяка година на автошоутата се представят все нови и нови модели. Тази не се превърна в изключение.

Ето кои са най-интересните кросоувъри на автосалона IAA-2017 във Франкфурт.

BMW X3

BMW X3 2018 е базиран на нова платформа. Поради това вече е по-лек, въпреки по-големите си размери.

За първи път станаха достъпни виртуалното табло, автопилотът за паркиране с дистанционно управление, системата за полуавтономно движение. Появи се и зареждащ се кросоувър BMW X3 M40i с 360 к.с.

Citroen C3 Aicross

Новият Citroen C3 Aicross смени C3 Picasso. Той привлича с оригинален дизайн и просторен трансформиращ се салон. Предложените бензинови и дизелови двигатели с мощност до 130 к.с.

Kia Stonic

Kia Stonic е най-компактният кросоувър на китайската марка. Той е базиран на агрегатите на Kia Rio 2017. Преимущество на модела са широките възможности за персонализация, които ще оценят по-младите шофьори.

Renault Duster

Новият Renault Duster 2018 изглежда свежо и в същото време познато. В интериора се вижда подобрение в материала на изработка. Има опции климатроник и камера за задно виждане. За първи път е предложен 1.2-литров турбомотор.

Skoda Karoq

Кросоувърът Skoda Karoq 2018 идва на мястото на модела Yeti. Той е по-едър от предшественика си, но и по-просторен отвътре. Багажникът е с вместимост 521 л.

Новата Skoda Karoq е първият модел на марката с виртуално табло. Купувачите може да избират двигатели с мощност до 190 к.с.

Volkswagen T-Roc

Компактният кросоувър Volkswagen T-Roc е базиран на агрегатите на Volkswagen Polo. Характеризира се със стилен дизайн и доста голям багажник – 445 литра. Топ вариантът е с 2.0-литров турбомотор със 190 к.с. Развива до 100 км/ч за 7.3 секунди.