Кралското семейство неотдавна съобщи, че херцогинята на Кеймбридж Катрин очаква третото си дете.

Със съпруга й принц Уилям те вече са родители на четиригодишния принц Джордж, който наскоро започна училище, и двегодишната принцеса Шарлот.

Подобно на предишните й бременности, Кейт и сега страда от Хиперемезис гравидарум - състояние, което е по-популярно като сутрешно гадене, но в изострена фаза.

Бъдещата майка трябваше да пропусне няколко публични изяви поради състоянието си. Тя обаче има тайно лекарство за облекчаването му: бисквити с джинджифил.

По време на появата на принц Уилям на събитие на една от многото благотворителни организации, които той подкрепя, една от гостенките попита бъдещия крал на Англия как се чувства съпругата му. Той учтиво отговори: "Тя се е чувствала и по-добре".

Жената, готова да услужи, посочи, че някога и тя е страдала от изострено сутрешно гадене, което е облекчавала със сухи бисквити.

Публикация, споделена от Kensington Palace (@kensingtonroyal) на

Принц Уилям след това разкри, че херцогинята е опитала джинджифилови бисквити, но все пак е трудно да се намери нещо, което да облекчи напълно симптомите.

"Няма много какво джинджифилът да направи. Ние опитахме всичко", призна принцът.

Когато се чувства добре, херцогинята и съпругът й предпочитат да поръчват индийска храна за вкъщи.

Бисквитите обаче сигурно имат някакъв положителен ефект (или тя просто има най-добрите лекари в света, което е по-вероятно), защото херцогинята ще направи първата си публична изява след обявяването на бременноста й на 10 октомври.