Singapore Airlines ще финализира поръчка за 39 самолета Boeing на стойност 13.8 млрд. долара, когато премиерът на Сингапур посети президента на САЩ Доналд Тръмп във Вашингтон, следващата седмица.

Националният превозвач за първи път обяви планове за обновяване на самолетите си през февруари, но засега нямаше сключен договор за поръчка с Boeing.

В интервю за CNBC министър-председателят на Сингапур Ли Сян Лун потвърди, че поръчката е готова да бъде подпечатана.

"Надяваме се да подпишем споразумение между Singapore Airlines и Boeing за закупуването на нови самолети. Смятам, че сделката е сигурна," заяви той.

От Singapore Airlines преди бяха споменавали, че ще поръчат самолети от моделите 20 777-9 и 19 787-10 от щатската компания.

Boeing в момента води на конкурента си Airbus по поръчки за първите девет месеца на годината, с 498 поръчани самолета към края на септември, в сравненние с 271 за европейската компания.

Ли трябва да се срещне с Доналд Тръмп във Вашингтон на 23 октомври, което ще е втората среща между двамата лидери.

Сингапурският премиер сподели, че неговите впечатления от Тръмп за момента са, че той "е много уверен в себе си " и че има "много конкретни възгледи за света и за хората."

65-годишният Ли заяви, че се надява да задълбочи отношенията на Сингапур с администрацията на Тръмп и със САЩ като цяло.