Опитвате се да се изкачите по корпоративната стълбица? Внимание: това може да е най-опасното разсейване. Повишението невинаги повишава удовлетворението ни от работата или пък отговаря на страстите ни. Всъщност по-големите отговорности може да ни отдалечат от откриването на смисъла от работата, тъй като сме прекалено заети дори да размишляваме върху него.

Как да възвърнете любовта си към професионалното поприще? За това ще говорим днес.

1. Помислете как предизвикателствата ви карат да се чувствате

Дори да обичате работата си, някои аспекти от нея може да ви се струват трудни или неприятни. Трябва да разберете как предизвикателствата ви карат да се чувствате. Има ли елементи, които мразите?

Когато свързате работата си с по-голяма лична цел, това може да ви помогне да избегнете отлагането и мързела. В същото време започването на работа, всеки елемент от която е елементарен за изпълнение, не е добра идея. Важно е да предвиждате препятствията по пътя и да знаете дали си струва да ги преодолявате.

2. Активно създавайте възможности за оценка

В края на всеки ден или проект оценявайте как се чувствате по отношение на начина, по който влагате времето си. Възможно е не всеки път да сте окрилени от неизчерпаема енергия. Ако постоянно се чувствате уморени и объркани, вероятно е време да потърсите нова работа.

Оценяването на пътя, който изминавате, ще ви помогне да се справите в пъзела от възможности, за да откриете онова бъдеще, което истински желаете.

3. Потопете се в своя вътрешен кръг за реална проверка

Попитайте партньора си, свой приятел или член на семейството за обратна връзка по отношение на това как се чувствате спрямо своята кариера и какво наистина желаете. Какви теми най-често обсъждате съвместно? Кога ви виждат ентусиазирани и кога твърде натоварени и недоволни?