Мексиканка, чийто 10-месечен син тежи колкото деветгодишно дете, разказва пред британския Daily Mail за мистериозното състояние на детето си.

24-годишната Исабел Пантоя, която е от западния щат Колима, казва, че отначало смятала, че бързият растеж на бебето Луис се дължи на много хранителната й кърма. Днес обаче тя отчаяно се притеснява за сина си.

Майката разкрива, че и лекарите в местната болница са объркани от неговото състояние.

Една от основните хипотези е, че момчето може да има заболяване, наречено Синдромът на Прадер-Вили - генетична болест, при която децата имат ненаситен апетит и слаб мускулен тонус.

Въпреки това Луис не яде ненаситно, нито пък прекарва деня, плачейки за храна.

Медиците обмислят да му приложат хормонално лечение, което може да струва 555 долара на процедура, въпреки че баща му печели само 200 долара на месец.

Луис се ражда с тегло от 3.5 килограма - почти същото като на неговия брат Марио, който е почти на три години, но сега е по-малък от бебето.

На два месеца Луис вече тежи 10 кг. През следващите осем месеца той стига до 18 кг.

Родителите му създават Facebook страница и откриват банкова сметка, в която хората да дарят пари за медицинските интервенции на Луис Мануел.

Те го возят до болницата в голяма количка за кръвни изследвания.

"Боли да гледаш как медицинските сестри търсят вена измежду мазнините на ръцете му“, казва бащата Марио Гонзалес.

Исабел милва сина си, докато разказва, че когато е на малко повече от месец, момчето трябва да носи дрехи, предназначени за две или тригодишни деца.

Сега той трябва да ходи в болницата четири пъти седмично за тестове. Един ден количката просто се срутва под тежестта му.

Излишното му тегло означава, че той не може да ходи или дори да пълзи, а само да седи.

За родителите му е особено изтощително да го носят непрекъснато.

Но има надежда. Силвия Ороско - хирург, който специализира в областта на храненето, се свързва със семейството и преглежда момчето.

Тя заключава, че животът му може да е в опасност, но очаква резултатите от анализи на тъканни проби в Съединените щати.

Според Ороско, той не страда от Синдром на Прадер-Вили, а в диетата на майка му през бременността са липсвали определени хранителни вещества и това е довело до нарушения в метаболизма на детето.

Ако това се окаже вярно, прогнозата е добра и ще включва хормонално лечение.