Социалните медии привнесоха доста странни неща към пътуванията ни.

Не само че днес публикуваме много повече снимки онлайн (актуалният брой публикация в Instagram под #travel е повече от 230 188 138), но и прекарваме невероятно много време с фотоапарати и телефони в ръка.

Според скорошно проучване, направено от Expedia, средно статистическият турист прекарва около девет часа седмично от седемдневната си почивка в социалните медии, като почти половината от анкетираните посочват, че това по някакъв начин разрушава пътуването им.

Все още обаче има начин да документирате вашите пътувания, да се забавлявате и да се наслаждавате на приятелите, семейството и феновете, които ви следват.

Как? С помощта на няколко играчки.

Това е странна, но интересна тенденция в общността на пътуващите в социалните медии. Те носят със себе си плюшени играчки или сувенири, които включват във фотосесии из цялото земно кълбо.

Тези предмети обикновено заемат мястото на хората в снимките и без съмнение имат по-богат туристически опит, отколкото повечето хора, посочва T+L.

Вземете, например, @GeloTheBear – малка плюшена мечка, която е пътувала до Дубай, Виетнам, Буенос Айрес и други.

Публикация, споделена от Gelo The Bear (@gelothebear) на

Или @CactusMeetsWorld - малък кактус, който наскоро е посетил Париж, Лос Анджелис, Сан Франциско...

Публикация, споделена от Little Cactus (@cactusmeetsworld) на

Разбира се, трябва да споменем и @TravellingMonkeys, които са почивали в Чили, Германия и Полша.

Публикация, споделена от Bimbino & Bambina (@travellingmonkeys) на

Ако маймуните не са любимото ви животно, може би е добра идея да следвате @Pig_The_Traveler, което пренася своите последователи в Гърция, Германия, Чехия и други.

Публикация, споделена от lomo the toy traveler & foodie (@lomo.around.the.world) на