Гореща дървена вана, уединени басейни, топ ресторантите в Южна Африка на прага и мобилен телефон, предварително програмиран с номерата на всички местни винарни.

Не е изненадващо, че
Adakemie Street Boutique Hotel & Guest House във Франсхук, Южна Африка, беше определен за най-добрия в света, съобщава CNN.

Наградите за най-добър бутиков хотел в света - Boutique Hotel Awards, отличават живописни, независими хотели от цял свят, а представители на едни от най-луксозните хотели на планетата се събраха в Лондон за церемонията тази година.

Сред победителите тази година са частен остров на Малдивите, спа центърът Lake Garda с пет сауни и леден фонтан и вила от дърво и стъкло на Големия бариерен риф.

Победителите са избрани сред повече от 600 номинирани от над 80 страни, като всеки кандидат е номиниран от комисия от 70 водещи експерти в туризма.

Boutique Hotel Awards се гордеят с персоналното си отношение. Всеки хотел е посетен от съдия и решението е взето въз основа на оценките на гостите за ресторантите и забавленията, дизайна, местоположението, обслужването и емоционалната връзка със служителите.

Двукратният световен шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко, собственик на хотел 11 Mirrors в Киев и победител миналата година в категорията „Най-добър градски хотел в света“, заяви по време на церемонията, че „различното е трудно“.

„Много е важно да бъдеш специален“, изтъкна Кличко и похвали своето „семейство от творци“.

Повечето гости се съгласиха, че това, което превръща добрия хотел в дом, е семейството – кръвните връзки в семейно управляван бизнес, като повечето победители, или връзки, създадени от сплотения екип.

Семейни връзки

Двамата с брат ми винаги сме се разбирали много добре“, казва Никола Сампа, съсобственик на хоел Ca Maria Adele във Венеция, заедно с брат си Алесио.

Тяхната симпатична декадентска реставрация на венециански плошад в квартал Дорсодуро им спечели наградата за „Хотел с най-вдъхновяващ дизайн“.

Може да се каже, че дизайнът е в кръвта им. Част от семейство Кампа са производители на мебели, а другата част – производители на стъкло от венецианския остров Мурано.

Дядо им е създал един от най-големите полилеи в света – структура с тегло шест тона и 22 000 части, която се намира в казино Knokke в Белгия.

Луиз Котар, родена във Великобритания директор и акционер в Safari Camp, е представител на пето поколение, което управлява семейния бизнес, и живее в Кения от 30 години.

Хотелът на семейство Котар получи отличието за „най-добър екологичен хотел“. Луиз споделя, че семейните връзки са им позволили да експериментират и да поемат рискове, които нямало да бъдат възможни в корпоративна среда.

Най-луксозните хотели във Виена Завръщане в историята на града

В момент, когато туризмът по света беше разтърсен от политически събития и природни бедствия, наградите предложиха възможност за обединение и подкрепа.

„Карибите преживяха трудни няколко месеца“, казва Янус Камрадт, управител на вила Over Yonder Cay, при получаването на наградата си за „най-добра частна вила“.

Победителите в някои от останалите категории:

Най-добър градски хотел в света – The Serras Hotel, Барселона, Испания

Най-добър класически хотел – The Chester Grosvenor, Честър, Великобритания

Най-добър кулинарен хотел – Vila Joya, Алгарве, Португалия

Най-добър хотел за меден месец – Carpe Diem, Санторини, Гърция

A post shared by M a r g o t (@margot_rathier) on

Най-добър нов хотел – Kensho, Миконос, Гърция

Най-романтичен хотел – Aenaon Villas, Санторини, Гърция

Най-добър хотел за релакс – Castello di Guarene, Италия