Публикуваха рейтинг на най-добрите ресторанти по света – версията на френската организация La Liste.

Класацията е съставена на основата на гигантска база данни, включваща отзиви за ресторанти в 300 специализирани ресурса. За всеки един от тях е съставена „класация на надеждността“ на базата на оценки на професионални готвачи.

Като резултат най-високата оценка е 99.75 – получава я парижкият ресторант на шеф Ги Савой. Заведението, което носи името на своя собственик, разполага с 3 звезди Мишлен.

На второ и трето място са токийското заведение Kyo Aji (99,5) и нюйоркският ресторант за морска кухня Le Bernardin на Ерик Рипърт (99,5).

Най-добрият руски ресторант е „Европа“, разположен в едноименния хотел на Михайловска улица. Заведението получава 86.25 точки.

Ресторант на територията на България не е отличен.