Шестгодишно момиче от Русия беше обявено за най-красивото в света.

Анастасия Княжева вече е натрупала легион от фенове онлайн, които са удивени от куклаподобните й черти и поразителните й сини очи.

Тя е успешен детски модел, участвала е в редица кампании, включително за руската марка Chobi Kids.

Анастасия, представлявана от President Kids Management, натрупа над 500 000 последователи в Instagram, като акаунтът й се управлява от майка й Анна.

Тя редовно публикува снимки на момичето, всяка от които получава стотици коментари от всички краища на света.

Майката на Анастасия споделя снимки на детето от юли 2015 г., когато тя е на четири години. Днес момичето вече е дефилирало за големи марки в Русия, включително Amoreco и Kisabiano.

Тя също така беше избрана за лицето на Little Miss Aoki, линия на луксозната детска модна къща Mischka Aoki, през октомври миналата година.

Някои фенове вече предполагат, че Анастасия, позната още като Анна, един ден ще отнеме короната на руския модел Ирина Шейк, която се устреми към славата през 2007 г., ставайки лице на Intimissimi.

Въпреки огромната подкрепа от феновете, засвидетелствана към Анастасия на официалната й страница в Instagram, някои от тях критикуват майка й заради факта, че детето носи грим на тази крехка възраст.

Друг млад руски модел - Кристина Пименова, преди това предизвика противоречия, след като беше определена за най-красивото момиче в света на деветгодишна възраст.

Момичето, което днес е на 11 години, си осигури доходоносен договор за моделиране с американската агенция LA Models.

Публикация, споделена от Kristina Pimenova (@kristinapimenova2005) на

Въпреки това, майка й беше принудена да се оттегли, след като беше критикувана за публикуването на "провокативни" снимки на дъщеря й в социалните медии.

Преди десет години Тайлен Блондо беше наречена "най-красивото момиче в света". Тогава тя беше на шестгодишна възраст.

Днес 16-годишна, тя е дъщеря на футболиста Патрик Блондо и започва кариерата си на модния подиум на четири години, дефилирайки за дизайнера Жан Пол Готие.

Публикация, споделена от Thylane (@thylaneblondeau) на

На 6 години се появява на корицата на Vogue Enfants. През 2011 г., на 10-годишна възраст, се превръща в най-младия модел, някога появявал се във Vogue Paris.

Тя има договор с модна агенция IMG, посланик е на L'Oréal и е обявена за лице на парфюм на френската дизайнерка Лолита Лемпичка.

Тя се появява и на редица модни шоута, като дефилира и за Dolce & Gabanna в Милано.