Учен твърди, че е създал „най-щастливата коледна песен на всички времена“. Тя се нарича Love's Not Just For Christmas и използва формула за създаването на съвършената празнична мелодия, пише британският таблоид Daily Mail.

3-минутното парче включва звънчета в припева и 21 споменавания на думата „Коледа“, за която е доказано, че предизвиква усещане за щастие у хората. Формулата за песента била създадена от д-р Джо Бенет, музиколог от Бостънската консерватория.

„Няма проста формула за успешна песен и на практика композиторите комбинират собствения си опит, музикални умения и лични творчески предпочитания, когато пишат“, споделя Бенет. Той изследвал текстовете, темпото, музиката и вокалите на 200 коледни песни.

Бенет отбелязал стила, в който се изявяват певците, след което разделил песните в девет широки теми. Той установил още, че текстовете, в които се говори за Дядо Коледа, сняг, дом, спокойствие и любов, наред със звънчетата в припева са много важни.

Бенет открил още, че песен в С мажор или А мажор със средно темпо от 115 бийта в минута и такт 4/4 е рецептата за съвършената коледна песен. Новата песен Love's Not Just For Christmas използва точно тези елементи.

Тя включва още 21 споменавания на думата Коледа, тъй като неотдавнашно изследане на университета във Върмонт установи, че това е ключовата дума, провокираща усещане за щастие.

Текстът на песента е написан от Хариет Грийн и Стив Андерсън, които са създали хитове за Кайли Миноуг и Бритни Спиърс. Тя може да бъде открита в You Tube и Spotify. “През годините съм имал късмета да напиша и продуцирам коледни песни и албуми..., да се надяваме, че сме били на висотата на предизвикателството и сме създали песен, която хората ще харесват не само тази Коледа, а на всички бъдещи коледни празници“, каза Андерсън.

Песента е била записана от London Community Gospel Choir и са планирани изпълнения на живо в търговски центрове във Великобритания в периода на коледните празници.

Топ 10 на най-популярните коледни песни на всички времена:

1. All I Want For Christmas Is You - Марая Кери

2. Last Christmas - Wham!

3. Fairytale of New York - The Pogues

4. Merry Christmas Everyone - Shakin' Stevens

5. It's The Most Wonderful Time of the Year - Анди Уилямс

6. Do They Know It's Christmas? - Band Aid

7. It's Beginning To Look A Lot Like Christmas - Майкъл Бубле

8. I Wish It Could Be Christmas Everyday - Wizzard

9. Step Into Christmas - Елтън Джон

10. Wonderful Christmas Time - Пол Макартни