Софтуер Груп обяви, че е сред класираните в Deloitte Technology Fast 500™ EMEA - класация на 500-те най-бързо развиващи се компании в секторите: технологии, медии, телекомуникации в Европа, Близкия Изток, Африка (ЕМЕА).

Само пет български компании са отличени в класирането. Софтуер Груп е на трето място сред българските представители и заема 402-а позиция в общата класация с ръст на приходите от 287% за периода 2013-2016 г.

Изпълнителният директор на Софтуер Груп Калин Радев коментира: „От самото създаване на компанията до днес нашите усилия са насочени към това да предлагаме постоянна иновация на продуктите и услугите, както и бизнес модели и ценови политики, които са съобразени с нуждите на нашите клиенти.

Имаме повече от 450 успешно завършени проекта в над 65 страни, както и установени партньорства с организации, като Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, Mastercard Foundation, International Finance Corporation (IFC) и др. Вярваме, че именно тези фактори стоят зад нашия успех и високата оценка, която получихме.“

Програмата Deloitte Global Technology Fast 500™ EMEA представлява обективна класация по индустрии, фокусирана върху технологичната екосистема. Програмата отличава технологични компании, които са постигнали най-високи темпове на ръст на приходите в Европа, Близкия изток и Африка (ЕМЕА) през последните четири години.

Класацията се провежда за 17-а поредна година, включвайки повече от 18 държави - Белгия, Франция, Финландия, Германия, Италия, Холандия, Турция, Великобритания, държавите от региона на Централна Европа.

Победителите са избрани на базата на процентния ръст на приходите за периода 2013-2016 г. Повече информация за програмата е налична на www.deloitte.com/fast500emea.

Софтуер Груп е глобална технологична компания, създадена през 2009 г., с централа в София, България. Екипът на Софтуер Груп се състои от близо 400 души. От създаването си до сега компанията е реализирала повече от 450 проекта в над 65 страни.

Основната ѝ сфера на дейност е свързана с разработването на иновативни софтуерни продукти, които улесняват достъпа до финансови услуги, както и повишават ефективността на самите финансови институции.

Компанията предоставя над 40 решения за алтернативни финансови канали (alternative delivery channels), сред които софтуер за управление на агентски мрежи, с опция за офлайн работа на таблет и телефон, управление на биометрични данни, мобилно и интернет банкиране, приложения, даващи възможност на служителите на финансовите институции да достигат до клиенти в отдалечени региони, и много други.