Светът на интериорния дизайн е пълен с вълнуващи идеи и креативни концепции. Телевизията и интернет често ни правят свидетели на уникални глобални дизайн тенденции, оставяйки ни да си представяме как биха изглеждали те и в нашия дом.

Често тези иновативни идеи и луксозен стил обаче изглеждат скъпоструващи и трудни за изпълнение. Ако това бе така до преди години, то днес нещата стоят по далеч по-различен начин.

Без значение дали става въпрос за ново строителство или реновиране на съществуващи сгради, цялостното преобразяване на помещенията вече е далеч по-лесно и достъпно.

Преобразяване на интериора в няколко лесни стъпки

Когато говорим за преобразяване на интериора, най-честата асоциация е промяната на цветовете, в които е изпълнено даденото помещение. Но пребоядисването на стените в дома може да предостави само частично освежаване.

Когато става въпрос за по-сериозна и запомняща се промяна в дизайна на помещенията, едно от основните средства в тази насока се явява серията интериорни профили и декорации на МАРИСАН.

Ново строителство или реновиране – интериорните профили придават безгранични възможности за дизайн – от класически форми и орнаменти, до модернистични концепции. Интериорните профили и декорации на МАРИСАН придават едно ново измерение в стила на всеки един дом.

Широка гама от продуктови решения за всеки един стил

Интериорните профили на МАРИСАН предоставят цялостен асортимент от класически до модерни декорации за стени, подове и тавани. Благодарение на големите възможности за дизайн и оформление, всяко едно помещение може да придобие уникално внушение и изцяло нов характер. Между готовите продуктови решения са:

 • Корнизни профили
 • Като едни от най-разпространените интериорни профили, корнизните елементи се характеризират с особена универсалност, правеща ги подходящо решение за всякакви архитектурни стилове.

  С тяхна помощ можете да придадете перфектния завършек на стената и естетическото изпълнение на връзката ѝ с тавана.

 • Линейни профили
 • Този тип профили позволяват изграждането на плавни линии и контури из цялото помещение. С тяхна помощ се постига креативно и естетическо издържано разделение на отделните нива на стаите. Подходящи са за всякакъв тип помещения – от хола и кухнята, до коридорите и спалните.

  Особено популярно допълнение към линейните профили са ъгловите елементи. С тяхна помощ може да се постигнат всякакви елегантни рамки в помещението, както и красиви текстури и украшения.

 • Первазни и подпрозоречни профили
 • Перфектният завършек на горните части на отворите в помещението, придаващ им плавна връзка и хармонично сливане със стените. Монтирането на первазни и подпрозоречни профили превръща вратите и прозорците в дома в изтънчени произведения на архитектурата.

 • Подови первази
 • Благодарение на минималистичния стил на подовите первази, фугите и грубият завършек на стените при връзката им с подовите площи бива мигновено заличен. Идеално точните и правилни контури на подовите первази благоприятестват хармоничния преход между пода и стените в помещението.

 • Розетки и пана
 • Таваните, като едни от възловите площи в помещенията, могат да бъдат претворени според всяко едно желание и във всеки архитектурен стил.

  Богатата разновидност от дизайн, цветове и големина на розетките и паната, в комбинация с възможността за приложението им и на стената, позволяват удовлетворяването дори и на най-специфичните идеи и концепции.

 • Декоративни камини
 • Без съмнение, това е елементът, придаващ в най-голяма степен усещането за уют и комфорт на всяко едно помещение. С помощта на декоративните елементи на МАРИСАН, можете лесно и ефектно да се сдобиете с камина във всяка една от стаите на дома или вилата.

  Перфектният дизайн и завършен външен вид ги правят оптически идентични с реалните скъпоструващи и луксозни камини.

 • Декоративни подпори
 • Декоративните подпори са един от най-лесните и удобни начини да придадете достолепност и аристократичност на помещението. Умението им да преодоляват и маскират архитектурни несъвършенства, както и хармонично да допълват всеки един стил, ги правят перфектното решение за хола, коридора, спалнята или кухнята.

 • Ниши
 • Интериорните ниши са символ на архитектурен вкус и изтънченост. Предназначени за разполагане и акцентиране върху значим предмет, нишите представляват специфични вдлъбнатини в стената на помещението.

  С тяхна помощ подчертаването на любимите елементи и произведения на изкуството става особено лесно и ефектно.

 • Орнаменти
 • Придаването на допълнителен фокус върху пресъздавания архитектурен стил не би било възможно без интериорните орнаменти. Тези декоративни елементи позволяват добавянето на допълнителен декор и постигането на завършеност и финално щриховане на архитектурната идея.

 • Рамки на врати и прозорци
 • Вратите и прозорците са възлови елементи от едно помещение. С помощта на декоративните рамки, тяхното акцентиране става далеч по-ефектно и забележително. Благодарение на лесния и бърз монтаж, преобразяването на вратите и прозорците може да се изпълни от всеки един в рамките на само няколко часа, а положителното въздействие на крайния резултат е гарантирано.

 • Пиластри
 • Изградени от база, тяло и капител, пиластрите са ефективно средство за визуално разделение на стените или като елемент за тяхното конструктивно удебеляване. Изцяло наподобявайки полуколона, пиластрите могат да придадат забележително внушение на всяко едно помещение, превръщайки се в основен компонент за съответния архитектурен стил.

 • Колони
 • Колоните са едни от елементите, гарантиращи особено ефектното и чувствително преобразяване на всеки интериор. Тези вертикални конструктивни елементи придават чувство на лукс и хармония в помещенията, типични за редица традиционни архитектурни стилове. Интегрирането на колона в даден интериор е лесен и сигурен начин да се придаде така желаното усещане за мащабност и просторност.

 • Полуколони
 • Изградени от тяло, база и капител, полуколоните са израз на релефност и геометрична симетрия в помещенията. Използвани като елементи с цел визуално разделение на стените, полуколоните представляват леко изпъкнали отстъпи от стените в помещението, правещи ги подходящо средство за придаване на допълнителен акцент върху възлови стени в интериора.

  Предимствата на HDPS/PU материала

  Основната идея на интериорните профили на МАРИСАН е да предоставят изцяло съответстващ аналог на масивните гипсови и мраморни елементи, присъщи за различни архитектурни стилове през отделните епохи. Освен перфектната визия обаче, интериорните профили притежават и много допълнителни предимства, благодарение на материала, от който са направени.

  Изработени от Duropolymer®, интериорните профили са ударо и водоустойчиви, което ги прави резистентни към всякакви външни влияния, запазвайки тяхната красота и изтънчено внушение за дълъг период от време. Здравината и високата плътност на HDPS полимера изкореняват риска от увреждане на цялостта на профилите, вследствие на механичен натиск.

  Това позволява ефективното приложение на профилите за всякакъв тип частни и обществени сгради и помещения – от хола, коридора и кухнята в дома, до офиси, магазини, чакални и др. Благодарение на резистентността на материала срещу негативното влияние на водата и влагата, интериорните профили намират перфектно приложение и при бани и мокри помещения.

  Противно на високата си здравина и удароустойчивост, профилите се характеризират с особено ниско тегло, което спомага за чувствителното редуциране на натоварването на стените и таваните, върху които се полагат. Материалът, от който са произведени, е рециклируем, което от своя страна превръща интериорните профили в устойчив продукт, в унисон с околната среда.

  Що се отнася до визуалното оформление на профилите, няма как да не се обърне значително внимание на снежно белия цвят, в който са изработени.

  Това играе роля на перфектна предпоставка за лесното постигане на желания дизайн впоследствие, възможен само с помощта на блажни и вододисперсионни бои. Свръх отчетливата детайлност и ясно изразена релефна структура, от своя страна, превръщат профилите в перфектните решения за всяко едно помещение.

  Благодарение на факта, че интериорните профили могат да бъдат изработени в огъващ се вариант, оформянето на овални стени, колони и други кръгли детайли става лесно и естетическо издържано. Идеално точните и правилни контури, в комбинация с минимaлистичния дизайн, от своя страна, ги прави перфектното решение за всяка една архитектурна и дизайн концепция.

  Изключително лесен и бърз монтаж

  Интериорните профили от HDPS/PU на МАРИСАН се отличават със своя особено лесен и бърз монтаж, само с помощта на подходящо монтажно лепило, като например ТЕРАФЛЕКС® MS SUPER MONTAGE.

  След монтаж, интериорните профили могат да бъдат боядисвани с всякакъв тип бои – както блажни, така и водоразтворими. По този начин всеки един е способен да придаде желаното цветово внушение на елементите, интегрирайки ги изцяло в общата идея на помещението.

  Благодарение на материала, от който са направени, интериорните профили на МАРИСАН запазват цветовата си наситеност и перфектното визуално внушение за дълъг период от време. Почистването им става бързо и лесно, само с помощта на влажна кърпа.

  Без значение дали профилите са интегрирани поотделно или в комбинация, уникалното внушение и перфектната визия са гарантирани. А заедно с това, свежото настроение и усещането за лукс на помещението стават възможни с минимални усилия и инвестиции!

  За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог http://blog.marisanbg.com.