Ако сте един от онези хора, които държат на точността, международното летище Минеаполис-Сейнт Пол е за вас.

Според доклада за точността за 2018 г., летището заема първо място сред големите аеропортове (с между 20 и 30 милиона места в заминаващи самолети годишно), когато става въпрос за излитане навреме.

Докладът е съставен от OAG Punctuality League – компания, базирана в Обединеното кралство, която класира самолетите и летищата по света, разчитайки на изчерпателни данни от 2017 г.

Докладът на OAG установява, че 85.7% от полетите на Минеаполис-Сейнт Пол са пристигнали или излетели навреме.

„Навреме“ се определя като кацане или излитане, извършено в рамките на 14 минути и 59 секунди от планираното време.

Анулациите също са взети под внимание. Като се има предвид, че летището трябва да се бори със справедливия си дял от лошото зимно време и е 16-ото най-натоварено летище в страната, количеството им е изненадващо и впечатляващо постижение.

В класацията на 20-те най-точни летища в основната категория летища 10 са разположени в САЩ, включително Детройт, Феникс, Хюстън, Шарлот, Сиатъл, Маями, Лас Вегас, Орландо и Бостън.

При летищата в категорията "мега", които отговарят за над 30 милиона заминаващи места годишно, Токио Ханеда взема първенството с още по-впечатляващия процент 86.75 от полетите, изпълнени навреме.

По отношение на точността на авиокомпаниите, airBaltic заема първо място сред основните авиокомпании с 90% точни пристигания и излитания, Hong Kong Airlines се нареждат на второ място, а Hawaiian Airlines - на трето, което ги превръща в най-точната северноамериканска авиокомпания през 2017 г.