Съпругата на лорд Лукан, който изчезна преди повече от 40 години, след като беше заподозрян в убийството на бавачката на децата си, е оставила цялото си състояние за благотворителност, съобщиха световните медии.

Вероника, 80-годишната графиня на Лукан, се самоуби с коктейл от алкохол и наркотици през септември, след като неправилно се самодиагностицира с болестта на Паркинсон, припомня британският Тelegraph.

Тя прекара последните си години в изолация, след като през 80-те спря да общува със сестра си и трите си деца - Джордж, Франсис и Камила.

"Майка остави състоянието си на благотворителни организации за бездомници", съобщи Камила Бингам.

Размерът на наследството не е известен. Докато се смята, че домът й в Белгравия струва милиони, приятелката на аристократката заяви, че тя се е борела с финансови проблеми.

Вещите й, сред които огромен портрет на скандалния й съпруг, ще бъдат продадени на търг в Оксфордшир следващия месец, съобщи Daily Mail.

Лейди Лукан беше намерена мъртва в същата двуетажна терасовидна градска къща в Белгравия, Централен Лондон, от която съпругът й изчезна почти 44 години по-рано.

Лорд Лукан потъва в неизвестност през 1974 г., след убийството на бавачката на децата му.

Разследването на смъртта на лейди Лукан показва, че тя била убедена, че страда от Паркинсон, заради което решава да сложи край на живота си.

След като пропуска редовна среща с приятели в парка" Сейнт Джеймс", тя е открита по нощница на пода в дома си, а до нея се търкалят хапчета и бутилка.

Лейди Лукан винаги е твърдяла, че изчезналият й съпруг се е самоубил. Това и до днес обаче е една от най-големите мистерии на лондонския хайлайф.

Мъжът е обявен за мъртъв едва през 2016 г., след като е издирван в продължение на десетилетия.

Британският аристократ изчезва през 1974 г., а през последните години от различни райони на страната различни хора подават сигнали, че са го срещали. Нито един от тях обаче не се оказва верен.

Лорд Лукан бил изключително ексцентричен, като общувал само с хора, чиито връзки на обувки одобрявал.