Съоснователят на Apple Стив Уозняк направи изненадващо разкритие тази седмица по време на конференция в Силициевата долина.

"Технически все още съм служител на компанията," заяви Уозняк по време на дискусионен панел. "Аз съм единственият служител, който е в компанията от създаването й."

Говорейки пред 500 души, сред които бивши служители на Hewlett-Packard и Intel, Уозняк каза, че "получава малко заплащане", в сравнение с това, което някога е получавал като ръководител.

Уозняк основава Apple, заедно със Стив Джобс, през 1976 г. и има основна роля в разработването на първите компютри на компанията, пише CNBC.

Уозняк също така успя да разсмее публиката с малко черен хумор за сметка на покойния съосновател Стив Джобс, който почина през 2011 г. Въз основа на последната организационна стгруктура в компанията, която е виждал, Уозняк заяви, че все още се отчита пред Джобс.

"Тъй като той почина, аз няма как да бъда уволнен," каза Уозняк.

Уозняк също така сподели, че е подарил достатъчно от своите опции за придобиване на акции на Apple преди IPO-то на компанията на 80 други служители, "за да могат да си купят къщи."

Apple стана публична компания през 1980 г., завършвайки първия си ден на борсата с пазарна капитализация от 1.78 млрд. долара. В момента Apple е компанията с най-голяма пазарна капитализация в света – над 900 млрд. долара.

"Не основахме компания, за да печелим пари," заяви Уозняк, който миналата година започна да предлага технологично обучение онлайн като името на услугата е Woz U.