Съоснователят на Apple Стив Уозняк заяви, че не бърза да си купува следващия модел iPhone, въпреки че той обикновено го прави още в първия ден от излизането на всеки нов модел.

"Предпочитам да изчакам с този модел. Доволен съм от моя iPhone 8, който за мен е същият като iPhone 7, който пък е същия като iPhone 6," зяви Уозняк по време на конференцията Money 20/20. "По някаква причина iPhone X ще бъде първият iPhone, който не съм си купил в първия ден. Съпругата ми обаче ще си го купи, така ще мога да го видя."

Уозняк, който е известен с това, че носи по няколко нови телефона едновременно, се изказа точно преди началото на продажбите, които стартират на 27 октомври.

Той също така заяви, че е скептично настроен по отношение на функцията за лицево разпознаване и че тя ще работи, както се очаква.

Уозняк не е единствният, който има съмнения относно новия модел. Тъй като продажбите на iPhone 8 и iPhone X не започнаха по едно и също време тази година, някои анализатори изпитват затруднения с определянето на това колко добре ще се продават телефоните.

Проучвания показват, че висок процент от потребителите планират да си закупят нов iPhone в следващите три месеца, но iPhone 8 съставлява по-малък дял от пордажбите в сравнение с новите iPhone по същото време миналата година, според анализатора от UBS Стивън Милунович.

"Това може да е добре или зле в зависимост от това дали потребителите изчакват iPhone X," казва Милунович.