Основателят на Amazon Джеф Безос продължава да увеличава своето състояние, сочат данни на индекса на милиардерите на Bloomberg, следящ богатството на 500-те най-богати хора в света.

Вчера Безос добави 1.75 млрд. долара, до рекордните 115.2 млрд. долара. По този начин той вече е добавил 16.4 млрд. долара от началото на 2018 г.

Безос вече разполага с 21.4 млрд. долара повече от Бил Гейтс и надминава богатството на Уорън Бъфет с 22.7 млрд. долара. Двамата заемат втора и трета позиция в класацията на най-богатите хора в света.

Припомняме, че Безос изпревари Бил Гейтс като най-богат човек в света на 27 октомври 2017 г. Тук следва да направим уточнението, че от 1999 г., когато Гейтс за първи път бе обявен за най-богат от сп. Forbes, той е дарил над 36 млрд. долара на благотворителната фондация Bill and Melinda Gates Foundation, ръководена от самия него и съпругата му.

Без този факт, той все още би заемал челното място в подреждането.

Последните новини около Безос са свързани с откриването на първия супермаркет без касиери Amazon Go, както и обявяването на 20 градове-финалисти, измежду които една от най-скъпите компании в света ще избере дом на своята втора централа.

Безос днес притежава 16% от Amazon, вестник Washington Post и компанията за космически пътувания и изследвания Blue Origin.

Вчера книжата на Amazon поскъпнаха с нови 1.51%, до рекордните 1377.95 долара за брой. От началото на 2018 г. компанията е повишила пазарната си капитализация със 17.83%, до 664 млрд. долара.