Много е лесно да потърсим в Google, за да разберем какво стои зад желанието ни да ядем лук цяла седмица. А тълкуванията може да са десетки. И да ви обрекат дори на смърт. Но не четете повече и не вярвайте сляпо на всичко. Вижте какво означава гладът за определени храни според д-р Алиса Ръмси, която споделя своите наблюдения пред Redbook.

Пържени картофи

Обикновено желанието за солените картофки може да говори за липса на минерали, по-специално на калций, магнезий и цинк. Но също така може да е просто желание за солено. Опитайте да намалите постепенно солта и така ще отпадне и непреодолимото желание за натрий.

Червено месо

Ядете ли всеки ден двойна пържола? И не може да се наситите? Според д-р Ръмси това може да е признак за недостиг на желязо, проблем, който засяга жените, особено ако имат по-тежък цикъл.

Сирене

Ако сте способни да изядете цяла пита пармезан, има причина. И това може да означава, че не ядете достатъчно мазнини като омега-3 мастни киселини. Хапвайте повече мазни риби като сьомга и скумрия, ленено семе и орехи.

Бонбони

Помните ли какво казахме за солта, "колкото повече ядете, толкова повече го искате". Същото важи и за захарта. Ако прекалявате с обикновени въглехидрати, като например тестени изделия, хляб, бисквити и сладкиши, може да откриете, че в крайна сметка искате повече. Обикновените въглехидрати увеличават кръвната захар, което води до голямо освобождаване на инсулин, последван от спад на кръвната захар. Когато се случи това, апетитът ви може да скочи и вие може да искате повече захар.

Паста

Желанието за паста е подобно на желанието за захар или бонбони, защото простите въглехидрати се третират по същия начин като захарта, след като са били усвоени. Ако ядете прекалено много прости въглехидрати и няма достатъчно протеини и мазнини, нивата на кръвната захар ще се колебаят, което ще ви накара да искате повече въглехидрати.