Всеки има свое определение за идеално време. Някои могат да прекарат всичките 365 дни от годината, облечени в най-топлите си зимни дрехи и да покоряват склоновете.

Но има и такива, за които няма по-хубаво нещо от слънце и плаж, и няма да им липсва дори снежинка сняг.

Но може би повечето ще се съгласят, че лекият пролетен и летен климат е любим и подходящ за прекрасен ден в планината, пикник в парка, а защо не и боси, разхождайки се по прохладния бряг?

Истината е, че по света има места, които са благословени с именно такова време и когато и да отидете, няма опасност да останете разочаровани.

Вижте няколко дестинации, на които пролетта и лятото са целогодишни, а слънчевите часове не свършват.

Лоджа, Еквадор

Този често пренебрегван еквадорски град може да се похвали със средна температура от 20-22 градуса почти всеки ден от годината.

Считан за културната и музикална столица на страната и разположен непосредствено до национален парк Подакарпъс, не е трудно да се разбере защо той е известен и като "Долината на усмивките".

Кил Девил Хилс, САЩ

Град на плажа, чиито температури са известни с това, че нямат големи амплитуди. През лятото температурите са около 25 градуса, докато през зимата рядко падат под 10 градуса.

Рио де Жанейро, Бразилия

Лятото в Рио обикновено се простира от декември до март и въпреки че температурите понякога стигат до близо 40 градуса, ниските нива на влажност поддържат климата приятен.

Като цяло средната температура е около 30 градуса, а през най-студения сезон пада до 20-25 градуса.

Каилуа Кона, Хавай

Тук, както и в голяма част от Хаваите, целогодишната температура рядко пада под 25 градуса и почти никога не надвишава 30. Като всяко тропическо място, тук дъждовете не са изключение, но като цяло Каилуа Кона се радва на повече слънчеви часове.

Малага, Испания

Разположен на южното крайбрежие на Испания, през летните месеци (от юни до септември) Малага се радва на близо 11 часа слънчева светлина всеки ден. Средната температура през това време е между 25-30 градуса, а ниските нива на влажност гарантират, че дори най-горещите дни остават приятни.

Известно е, че има един от най-топлите зимни сезони в цяла Европа, дори най-студеният месец (януари) тук е около 15 градуса.

Кипър

Дългите лета в Кипър (от май до октомври) могат да бъдат много горещи, но въздухът остава сух, а хладният бриз от морето е много приятен.

Пролетта е спокойна и суха със средни температури 15-20 градуса, но благодарение на средиземноморското си местоположение, облаците са рядкост, а островът е покрит със слънчева светлина почти всеки ден от годината.

Лигурия, Италия

По-голямата част от населението на Лигурия живее в близост до брега, което е обяснимо предвид топлото, слънчево време, на което да се наслаждават през голяма част от годината.

Не твърде горещите летни температури обикновено са в рамките на 20-25 градуса, а Алпите защитават от северните ветрове и климатът е много по-мек, в сравнение с други райони на Италия.

Марсилия, Франция

Вторият по големина град във Франция - Марсилия, е известен с меката си зима и топло, сухо лято. През летния сезон (юни до август) средните температури са около 25 градуса, а кратката зима (декември до февруари) е около 15 градуса.

Крайстчърч, Нова Зеландия

Североизточна Нова Зеландия е популярна с хубавото си време. Лятото е от края на декември до февруари, като средните стойности са около 25 градуса.

Зимните температури са по-ниски, но тук сезонът никога не се смята за екстремен и температурите обикновено падат между 10-15 градуса.

Гибралтар, Испания

Друг средиземноморски климат, който може да се похвали с 11 часа слънцегреене всеки ден през летните месеци (юни-септември) и най-вече умерени температури, които почти никога не падат под 20 градуса.

Единствено тук валежите са тези, които могат да развалят хубавото време.