През 90-те години в Русия активно се внасяха чуждестранни марки коли, за които обаче едва ли се е плащало с пари, изкарани с честен труд. Поради това този тип возила бяха известни като „бандитски“.


Днес ще ви представим 6 от най-известните автомобили с криминална репутация през 90-те.

1. LADA SAMARAТази кола е руско производство, но заслужено носи званието „криминална“. В криминалетата редовно присъства. Интересен факт от историята на Lada Samara е, че е разработвана в сътрудничество с Porsche – именно затова може да се похвали с никак нелоши технически показатели.

2. AUDI 80За времето си това бе една достойна за възхищене кола. Това реноме я направи търсена сред мафиотите.

3. BMW 525i Е34Дори сега марката BMW в Русия се асоциира с мафията и бандитите.

Едно време най-желани били 525 и 535 с мощност, не по-малка от 192 коня. По улиците можело да се видят и 7-ици, но тази разкошотия била по джоба само на каймака на криминалното общество – главатарите.

4. Mersedes S600Истинска легенда от криминалните времена в Русия. Този модел бил толкова популярен, че именно той фигурирал най-често във вицовете за „новите руснаци“.

5. CHEVROLET TAHOEВнушителна визия и внушителни габарити – автомобилът привличал бандитите като магнит. Преимущество за онова време било, че побирал до 9 пътника.

6. TOYOTA LAND CRUISERТази кола на първо място била непретенциозна, лесна за управление и обслужване. Освен това и не прекалено скъпа. С времето става популярна сред бандитите, а след това и в сферата на специализираните служби.