Възможно е електромобилът BMW i1 да бъде базиран на същата платформа, каквато и електрическият Mini Cooper Electric, чиито характеристики на този етап също са напълно неизвестни. Неговите габарите не е изключено да са малко по-големи от тези на съвременния BMW i3.

Електрохечбекът ще бъде снабден с електромотор 150-200 к.с.

Батерията на свой ред ще е с капацитет, не по-малък от този на BMW i3 (33,2 кВтч).

По данни на вътрешни източници, баварците в момента работят над създаването на серия супер иновативни батерии. Поради това след време BMW i1 може да се обзаведе с богат избор на капацитети на батерията.

Този стар Форд вече е електромобилПроизведен е през 1957 г.

Както е известно, през 2017 г. компанията BMW е резервирала за себе си 18 индекса за електрически седани/хечбеци (i1- i9) и кросоувъри (iX1- iX9).

Надали всички индекси ще бъдат използвани. Няма никакви съмнения обаче какви са намеренията на германския бранд – а именно да разшири серията от електрически модели. Както се очертава, електромобилът BMW i1 ще е с по-големи гарабити и по-енергоефективна замяна на BMW i3.

Сега е потвърдено пускането на модел под индекс i4, чийто концепт с името iVision Dynamics бе представена миналата година на салона във Франкфурт. Този автомобил ще има 700 км запас на хода и ще излезе в серия не по-рано от 2020 г.