Богатите хора по света са оптимисти що се касае до продължителността им на живот. Изследване на UBS Wealth Management сред 5000 богати инвеститори, всеки от тях притежаващ по поне 1 млн. долара, сочи, че 53% от тях са уверени, че ще доживеят до 100 г. възраст.

Това е доста повече (25%) спрямо средната продължителност от около 80 г. за развитите страни в света, информира Guardian.

„Идеята за живот от един век преди бе смятана за научна фантастика, но не и днес", пише в доклада, озаглавен „Клубът на столетниците“. Богатите не считат възможността да живеят до 100 г. за възможност, те наистина го смятат за постижимо.

Най-висок процент на увереност, че ще доживеят до 100 г. имат милионерите от Германия (76%)ъо и Швейцария (68%), а най-нисък – в САЩ и Великобритания, съответно 30 и 32 на сто.

Повече от половината от анкетираните обаче са притеснени от нарастващите разходи за здравеопазване, като процентът е най-висок в САЩ, Сингапур, Тайван и Швейцария и най-нисък в Германия.

Общо 77% от милионерите планират да работят, докато здравето им го позволява. Тук начело са богаташите от Хонконг (93%), следвани от Швейцария и Тайван с по 87 и 86%.

Продължителността на живот в света продължава да расте, като по последни данни тя възлиза на 71.4 години. Начело по този показател са в Япония с 83.7 г.

Съветите за дълголетие на 105-годишен японски лекарДоктор Шигеаки Хинохара препоръчва да се пенсионирате след 65-годишна възраст