Азиатските акции поевтиняват днес, a доларът се търгува близо до четиримесечен връх, докато инвеститорите изчакват изявлението от предстоящата среща на Федералния резерв, за евентуални индикации относно темповете на затягане на паричната политика.

Азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI и японският Nikkei се понижиха с по 0.2%.

На Уолстрийт вчера S&P 500 добави 0.25%, подпомогнат от оптимизма около преговорите за търговските взаимоотношения на САЩ. Акциите на Apple поскъпнаха с около 4% в следборсовата търговия. Компанията обяви повисоки от очакваните приходи и печалба за последното тримесечие.

Във вторник индексът Dow Jones се понижи с 0.27%, докато технологичният Nasdaq Composite нарасна с 0.9%.

Доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо кошница от шест други основни валути, се търгува близо до четиримесечния си връх, достигнат вчера.

Доларът излезе на положителна територия за 2018 г., преди края на срещата на Фед за определяне на паричната политика по-късно днес.

Доларовият индекс се понижи с 0.1%, до 92.379 пункта. Вчера индексът нарасна до 92.570 пункта, което бе най-високото му ниво от близо четири месеца.

Доларът бе подкрепен от перспективите за силна щатска икономика, на фона на признаците за забавяне на икономически растеж в останалата част от света и най-вече в Европа.

Еврото поскъпна с 0.1%, до 1.2004 долара. Вчера еврото падна до 1.1981 долара, което бе най-ниското му ниво от 11 януари насам.

В началото на азиатската сесия доларът поскъпна до 109.92 спрямо йената, което бе най-високото ниво от близо три месеца. Впоследствие щатската валута отстъпи с 0.1%, до 109.73.

Лихвата по щатските 10-годишни облигации остава без промяна на ниво от 2.978%.

Цените на петрола запазват позиции днес, подкрепени от опасенията, че САЩ може отново да наложи санкции на Иран, която е основен износител на суровината.

Фючърсите на петрола от сорта брент поскъпнаха с 0.1%, до 73.21 долара за барел. Миналата седмица цената на брента нарасна до тригодишен връх от 75.47 долара за барел.