Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск купи акции на компанията за около 9.85 млн. долара вчера, което бе най-голямата му покупка от март 2017 г.

Мъск и преди това бе най-големият акционер в компанията, но делът му вече наближава 20%, сочат данни на Bloomberg.

Покупката идва дни, след като Мъск се заяде със скъсилите акциите на Tesla с редица съобщения в Twitter във връзка с начина, по който се държа с анализатори миналата седмица.

Той обеща да “изгори” хората, които залагат срещу Tesla, която не е била на годишна печалба никога през 15-годишната си история и е похарчила над 1 млрд. долара кеш през три от последните четири тримесечия.

“Мащабът на касапницата за продавачите на късо ще бъде нереален,” написа Мъск в петък. “Ако имате къси позиции, предлагам да се ориентирате тихо на пръсти към изхода …”

Мъск: Tesla излиза на печалба до края на годинатаМилиардерът публикува хаплив коментар в Twitter акаунта си в отговор на медийни публикации, в които се твърди, че компанията му има нужда от допълнителни инвестиции

Акциите на Tesla възстановиха загубите, които понесоха, след като Мъск заяви на анализатори, че му задават “сухи,” “скучни”и “глупави” въпроси, след като компанията обяви резултатите си през миналата седмица.

Книжата на Tesla поскъпнаха с 3% вчера, увеличавайки пазарната й капитализация до около 51.4 млрд. долара. Така Tesla отново изпревари General Motors Co. по пазарна капитализация с около 190 млн. долара.

Интересът към скъсяване на акциите на Tesla не спира, като техният брой се увеличи с близо 400 000 в четвъртък и надхвърли 40 млн. акции за първи път, според S3 Partners LLC.