Китайският производител на смартфони Huawei работи над създаването на геймърски смарт часовник, съобщава холандският сайт LetsGoDigital, позовавайки се на съдържанието на патентна документация, открита в базата данни на Световната организация за интелектуална собственост.

Идеята, описана в патента, изглежда смела. Тя предполага използване на смарт часовник в качеството на самостоятелна геймърска контрола, а не като спомагателен инструмент за игри, както мнозина биха предположили.

Всички управляващи елементи на ръчната контрола ще бъдат разположени на каишката. Площта на последната ще трябва да е достатъчна, за да помести всичко необходимо за пълноценна игра, включително ред клавиши. Последните ще влизат в употреба не само в игрите, но и в ежедневното взаимодействие с часовника.

Разработката на Huawei може да окаже сериозно влияние на индустрията на смарт часовници. Производителят, прекрасно разбирайки, че миниатюрният екран с диагонал 1,5-2 инча ще бъде недостатъчен за работа с тъчскрийн, е предложил напълно логична система на управление на интерфейса с помощна на „чувствителна“ каишка.

Samsung ще сложи смартфона на китката Идеята допада ли ви?

Благодарение на възприемчивостта на допир, потребителят удобно ще борави с интерфейса, ще взаимодейства с текст и дори ще играе игри.