Азиатските акции изтриха първоначалните си загуби и записаха повишения днес, преди срещата между САЩ и Северна Корея, която може да намали напрежението в региона. Инвеститорите също така насочват вниманието си към ключови срещи на централни банки тази седмица.

Акциите поевтиняха, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп не подкрепи общото комюнике на страните от Г-7 през уикенда.

Фючърсите на индекса S&P 500 губят 0.1%, след като преди това отчитаха понижение от 0.3%.

Азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI записа понижение в ранната сесия, но за последно отчиташе ръст от 0.15%. Хонконгският Hang Seng добави 0.3%, докато шанхайският SSEC изгуби 0.5%.

Южнокорейският KOSPI добави 0.4%, а японският Nikkei се повиши с 0.3%.

След срещата на лидерите на страните от Г-7 Доналд Тръмп оттегли подкрепата си за общото комюнике и породи нови опасения, след като обвини канадския премиер Джъстин Трюдо за това, че също ще наложи вносни мита.

Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще се срещнат във вторник в Сингапур, с което евентуално ще се подготви почвата за слагане на край на ядрения спор между двете държави.

Инвеститорите се подготвят и за редица други ключови събития през седмицата.

Двудневната среща на Федералния резерв започва на 12 юни, като централната банка на САЩ се очаква да вдигне лихвите за втори път тази година. Фокусът е върху това дали централната банка ще даде индикации за общо четири вдигания на лихвите през 2018 г.

Срещата на Европейската централна банка е на 14 юни, когато финансовата институция може да даде индикации за намерението си да започне да ограничава мащабите на програмата си за изкупуване на облигации.

Днес доларът поевтинява спрямо йената, губейки 0.1%, до 109.455 йени.

Канадският долар пада с 0.25%, до 1.2959 спрямо щатския долар, на фона на опасенията, че Тръмп може да се откаже от споразумението НАФТА.

Еврото, което миналата седмица поскъпна, на фона на вероятността ЕЦБ да обяви край на стимулите, бележи ръст от 0.25%, до 1.1801 долара.

Доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо кошница от шест други основни валути, отчита понижение до 93.410 пункта.

Цените на петрола се движеха разнопосочно, водени от негативния ефект от нарастващото производство на Русия и САЩ и положителния ефект от силното търсене.

Фючърсите на петрола от сорта брент поскъпват с 0.1%, до 76.55 долара за барел. Щатският лек суров петрол поевтиня с 0.15%, до 65.66 долара за барел.

Биткойнът се търгуваше близо до двумесечни дъна, след като през уикенда южнокорейската борса за криптовалути Coinrail обяви, че е била хакната.