Американският финансов експерт и изследовател Томас Корли посочи онази черта от характера, която е способна да намали шансовете на човека да стане богат.

В хода на изследване, което е продължило 5 години и в което са взели участие 200 милионери (които сами са натрупали състоянието си, запозвайки от нулата), той установил, че богатите и успели хора избягват общуването с песимисти, пише изданието Maxim.

Корли отбелязва, че навикът да се заобикаляме с позитивни хора е свойствена на практика за всички богати, които са влези участие в изследването му.

Той обяснява това с факта, че успелите хора редовно работят над себе си, избирайки определени навици и практики, сред които е и оптимизмът. Именно поради това те не искат да имат песимистично настроени събеседници, които да влияят негативно на настройката им към живота.

Изследователите са установили, че негативните мисли и песимизмът на практика „изключват“ една трета от мозъка. На свой ред оптимизмът позволява да се използва 100% капацитетът на мозъка, а това е в основата на успеха, казва Корли.

Според него позитивното отношение към живота спомага за подобряване на работоспособността.

Спри да правиш това, ако искаш да забогатееш!Има една черта от характера на хората, която ги възпира по пътя им към финансовия успех

Моите изследвания показват, че позитивната настройка помага за създаването на определени „черти на успеха“. Дори да не знаете, че ги притежавате. Това са упоритост, търпение, съсредоточеност. Ако искате да постигнете финансов успех, позитивното отношение към живота е най-добрата черта от характерта за целта, заключва той.