Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск придоби 72 500 акции от емисията на компанията, показва уведомление до регулаторите, предава Reuters.

Мъск е закупил книжата на цени между 342.44 долара и 347.44 долара за лот чрез множество трансакции, осъществени във вторник и сряда тази седмица.

Така Илон Мъск вече е най-големият акционер в компанията за електрически автомобили, като понастоящем притежава 33.74 млн. акции на обща стойност около 11.6 млрд. долара.

Tesla, която продължава да отчита сериозни харчове за подобрение на поточните си линии и новите си инвестиционни проекти, обяви, че съкращава хиляди работни места с цел намаляване на разходите, така че да се превърне в печеливша компания, без този процес да вреди на опитите за увеличение на производството на новия автомобил Model 3.

Tesla съкращава 9% от персонала сиКомпанията за електрически автомобили Tesla съкращава 9% от персонала си, посочвайки, че преструктурирането няма да повлияе негативно на производството на новия масов модел на концерна Model 3

Tesla се опитва да увеличи капацитета си до 5 хил. броя Model 3 произведени на седмица, след като първоначално изживя пълен крах в намеренията си да вади хиляди нови коли седмично от заводите си.

Известният трейдър Джим Чанос от Kynikos Associates посочва в интервю пред CNBC, че продължава да скъсява позицията на Tesla.

„Основният въпрос е, че компанията произвежда коли на недостатъчно висок марж, за да изкарва пари”, казва Чанос.