Най-добрите туристически преживявания в света бяха определени от читателите на TripAdvisor.

Готварски клас в тосканска ферма се оказа най-търсеното и най-добре оценено приключение, съобщава Daily Mail.

Забавлението в кухнята, което струва 116 долара, води в класацията пред обиколка с велосипед на Берлин на цена от 37 долара.

Еднодневна обиколка на забележителностите на Ню Йорк за 84 долара пък допълва първата тройка в ранглистата.

Изкачването на Sydney Bridge заема четвъртото място в класацията (127 долара), а ВИП пътуване до Ватикана е класирано на петото място.

Екскурзията струва 128 долара и включва ексклузивна закуска във Ватикана, достъп до музея и Сикстинската капела.

Под номер шест се нарежда готварски клас в Ню Орлиънс за 30 долара, а традиционно маорско шоу и вечеря в Нова Зеландия са на седмо място (90 долара).

10 забележителности на гръцкия Халкидики, които не познаватеЕдва ли се среща българин, който да не е чувал за гръцкия полуостров Халкидики. А голяма част от сънародниците ни са го посещавали, при това повече от веднъж

Топ десет завършва с обиколка на Ниагарския водопад (120 долара), обиколка с автобус от Ванкувър до Виктория в Британска Колумбия (160 долара) и обиколка на Уиклоу и Глендалох в Ирландия с цена от 39 долара.

Независимо дали става дума за готвене в тосканска селска къща, обиколка на пещера в Нова Зеландия или изключителен достъп до вътрешния кръг на Стоунхендж, тези преживявания подчертават фантастичните начини, по които туристите се потопят в местната култура, като същевременно вдъхновяват местните жители да изпитат нещо ново на прага на дома им, посочват от TripAdvisor.