Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове на VMware за България и EMEA, бе отличена с награда Women in tech - digital industry. Признанието се връчва на жени лидери за техните професионални постижения и принос за развитието и растежа на ICT индустрията в региона.

„Тази награда е признание за огромния труд и високите резултати, които постигнах заедно с моя екип през последните години. Основната сила, която движи технологичната индустрия, са иновациите, които са част от нашето ДНК във VMware“, коментира Диана Стефанова.

Под ръководството на Диана Стефанова за своите 10 години VMware България успява да се наложи като основен хъб за разработки и иновации в регион ЕMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и топ три ключов стратегически развоен център за VMware в световен мащаб.

Също така успешно трансформира офиса от чиста R&D локация в мултифункционален екип, фокусиран върху развойна и оперативна дейност и генериране на приходи от професионални услуги.

Компанията в България успява да се наложи като предпочитан работодател и привлича експерти от цял свят.

Диана Стефанова е активно ангажирана в инициативи, които имат за цел да насърчават професионалното развитие на повече жени в ИТ индустрията. Тя е спонсор на българския клон на глобалната организация Women Who Code, гост лектор е на форуми в България и чужбина.

Наградата бе връчена на церемония, част от програмата на Webit.Festival, по време на която бяха отличени най-добрите дигитални проекти, иноватори и интегратори на технологични решения в България. Носители на отличията на Webit са глобални лидери, които променят света.