Кайли Дженър, Кание Уест, Риана, Бизи Филипс и Мат Дръдж бяха обявени от списание Time за най-влиятелните хора в интернет през 2018 г.

Същото се отнася и за американския президент Доналд Тръмп, който може да се похвали с 53 милиона последователи в Twitter, посочва Асошиейтед прес.

Годишната класация на изданието се основава на цялостното влияние на обществените лица в социалните мрежи, както и на способността им да привличат интереса на медиите.

Доналд Тръмп на 72 г.: 10 любопитни фактаАмериканският президент е един от десетимата мъже, имали честта да се появят на корицата на мъжката библия Playboy

В Топ 25 на най-влиятелните личности в интернет през 2018 г. попаднаха още корейската попгрупа BTS, братята Логан и Джейк Пол, социалните активисти Шон Кинг и Еман ал Нафджан, както и учениците от Паркленд, Флорида, които настояват за реформа в щатските закони за огнестрелните оръжия.

Що се отнася до Доналд Тръмп, според Time, неговият "нестандартен поток на съзнанието" генерира заглавия и подбужда електората му.

Неслучайно именно той е 8-годишният бежанец от Сирия Бана Алабед бяха определени от списанието за най-влиятелните хора онлайн през 2017 г.