Спасител загина по време на операцията по спасяването на тайландските футболисти и техния треньор, хванати в капан в наводнена пещера в Тайланд.

Според местните власти, мъжът - бивш военоморски тюлен, е починал от липса на кислород.

Той се включил в операцията като доброволец, а задачата, която изпълнявал, е да достави бутилки с кислород на децата в пещерата.

Спасителната операция се превърна в истинска надпревара с часовника, след като прогнозата за времето се влоши.

Властите изпомпват водата от наводнената пещера, но момчетата и техният треньор, които са в нея от 23 юни, ще могат да излязат, само ако се научат да плуват.

В противен случай ще трябва да изчакат във вътрешността й четири месеца, или докато приключи дъждовния сезон.

Съществува реална опасност и цялата пещера, която е дълга 8 км, да се напълни с вода, което би означавало сигурна гибел за футболния отбор.

Засега на децата и треньора им са доставени храна и медикаменти, а спасителите ще се опитат да ги обучат да се гмуркат, за да се измъкнат най-сетне на повърхността.

Екип на Animal Planet откри мъж на безлюден островМъжът е прекарал на парчето изолирана земя повече от 60 часа

Времето взе вчера и други жертви в Тайланд. Петметрови вълни обърнаха туристическо корабче край остров Пукет, на борда на което е имало 105 души, от които 93 туристи.

Спасени са 48 от тях, а 56 са в неизвестност.

Още един кораб с 42 души на борда се е преобърнал вчера, но всички негови пътници са спасени, предадоха световните агенции.