Отворена жилищна площ, адаптируеми мебели и закрита градина помогнаха на Nitton Architects да създадат уютен апартамент в жилищен блок в североизточната част на Сингапур.

Апартаментът, който е подходящо наречен House in a Flat (Къща в апартамент), се намира в жилищен комплекс с 800 жилища. Той принадлежи на Лайтинг Лий, основател на местния клон на Nitton Architects, и съпруга й.

Интересът към изследването на различните начини, по които хората могат да живеят в гъсто населени места, като Сингапур, провокира двойката да ремонтира имота, за да се опита да създаде "мини къща от скромен апартамент".

Така всички неносещи стени в жилището са премахнати, за да се оформи отворено пространство, предназначено да противодейства на "пренаселеността на градския живот", посочва Dezeen.

Основната спалня на апартамента сега е разделена само от гардероб с пълна височина, който отделя леглото от останалата част.

Бяла малка къща от 56 квадрата с две спални и идеален интериорТя е на един етаж, в много изчистен и спретнат стил

Двете легла в стаята за гости също се прибрат, за да се създаде впечатление за повече пространство.

Уединеността се осигурява от панели от ламиниран шперплат, които се плъзгат, за да скрият спалните помещения.

Апартаментът е завършен с бели повърхности, мебели в цвят бреза и циментова настилка. Топлината в интериора се осигурява от дървени столове за хранене и решетъчни рафтове в пълна височина, които са интегрирани в периферните стени.

"Простата цветова палитра се слива с доста абстрактните качества на интериора и подчертава усещането за спокойствие", обяснява Лий.

Бившият коридор в апартамента е преобразуван в закрита градина, в която има зеленчуци, като предлага на обитателите още едно място да се отпуснат.

Вижте апартамента в галерията: