Ако някоя компания иска Дейвид Бекъм да рекламира нейния продукт, това няма да й струва никак малко.

Класация, изготвена от инструмента за автоматично публикуване на постове в Instagram - Hopper, разкрива кои са най-добре платените звезди в социалната мрежа - от Бионсе до Стеф Къри и Логан Пол.

Дейвид Бекъм е най-високо класираният британец с 300 000 долара за рекламен пост.

Бившият футболист споделя рекламни постове от марки, като Adidas и часовниците TUDOR, със своите 47 милиона последователи в платформата.

Бекъм също така пуска снимки на марки, с които е по-тясно обвързан, като марката уиски Haig Club, сред чиито създатели е, и Kent & Curwen, британска марка за мъжко облекло, в която има дял.

Най-влиятелните личности в интернет през 2018 г.Списание Time обяви класацията си

Бекъм, който е баща на четири деца, се нарежда на 12-о място в класацията на Hopper за 2018 г., точно над футболиста от Реал Мадрид Гарет Бейл (185 000 долара на пост) и звездата на Лос Анджелис Галакси Златан Ибрахимович (175 000 долара на пост).

Не само спортни звезди печелят сериозни суми от Instagram обаче. Кайли Дженър, която притежава козметична марка, оглавява тазгодишната класация с невероятните 1 млн. долара за рекламен пост. Това е с 600 000 повече, отколкото е получавала предходната година.

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on