Само няколко дни, след като обяви, че ще е първата компания, предлагаща нощувка на Великата китайска стена, Airbnb беше принудена да се опровергае, тъй като местните власти твърдят, че изобщо не са уведомявани за подобно събитие.

Миналата седмица Airbnb обяви конкурс, според който четирима победители и техните гости ще могат да останат за една нощ на Великата китайска стена. Компанията го нарече "първата нощувка на територията на световното чудо".

Но в понеделник вечерта Пекинската културна комисия Yanqing - правителствена агенция, която управлява частта от стената, за която се отнасяше събитието на Airbnb, заяви, че не го подкрепя, защото не съответства на консервационната политика на чудото, според South China Morning Post.

В свое изявление във вторник Airbnb заяви, че е взела решение да не организира това събитие, а вместо това да работи върху редица други преживявания и инициативи, които демонстрират Китай като дестинация и изтъкват как пътуванията могат да създават връзки между хората.

"Бяхме развълнувани да популяризираме Великата стена и китайското културно наследство с нашата нощ, докато имаше споразумение, което да е основа за обявяването на това събитие, ние дълбоко уважаваме обратната връзка, която получихме" се казва още в изявлението.

30 пътешествия, които трябва да направите поне веднъж в живота сиНие сме склонни да забравяме колко красив и пълен с чудеса е нашият свят

Airbnb по-рано съобщи, че една от целите на конкурса е да "подчертае как всеки може да играе роля в запазването на тази невероятна част от световната история".

Събитието бе планирано в партньорство с пекинската Badaling Tourism Company. Двете организации все още работят заедно, за да планират бъдещи събития.