Ако търсите пътуване, което ви позволява да изследвате древната история, природната красота и богатата култура на кътчетата по света, станали част от списъка на ЮНЕСКО със световно наследство, значи трябва да си купите билет за круиза, който ще ви представим.

Regent Seven Seas Cruises приканва пътниците да се отправят на 117-дневно пътуване до шест континента, 30 страни и 56 различни места, отбелязани като световно наследство.

Гостите ще се качат на кораба Seven Seas Mariner в Маями, откъдето ще потеглят към 61 пристанища в Южна Америка, Френска Полинезия, Австралия, Азия и Средиземноморието.

Пътуващите ще се отправят към Карибските острови, като Бахамите и Аруба, преди да преминат през Панамския канал в западното крайбрежие на Южна Америка, за да разгледат обектите на ЮНЕСКО, които включват древния китайски град Чан Чан, линиите Наска и Мачу Пикчу.

Круизът също така предлага една нощ на Великденския остров, където пътниците ще се срещнат със статуите моаи, розови пясъчни плажове и вулкани.

Пътуването включва както популярни места, като Големия бариерен риф, така и по-малко посещавани дестинации, като Bay of Islands и необитаемия национален парк Whitsunday Islands в Австралия.

Освен това туристите ще пътуват през Индийския океан до Индонезия, Оман и забележителности, като Петра и Вади Рум в Йордания, където ще се насладят на вечеря, включваща традиционна арабска кухня и танци, преди да продължат пътуването си във водите на Червено море.

В Средиземноморието круизът ще посети брега на Лимасол в Кипър, преди да достигне Амалфи в Италия, за да се насладят туристите на скрити места, като фиорда на Фуроре. Те също така ще се разходят по улиците на средновековен град на гръцкия остров Родос.

Ще разполагат с общо 11 нощувки на места, като Дубай, Бали, Сингапур и Мумбай, съобщава T+L.

Малките мръсни тайни на големите круизни корабиГолемите круизни кораби наподобяват плаващи острови, оборудвани с всякакви удобства

Круизът тръгва на 5 януари 2021 г., като цените стартират от 61 999 долара. Те включват самолетни билети за първа класа до Маями с безплатен транспорт до летището и самолетен превоз от последната спирка в Барселона в края на пътуването.

В цената влизат и предварителни гала-събития и еднодневен престой в Маями, неограничени напитки на борда, медицински услуги и други.