Островният-град държава Сингапур може и да не е евтина дестинация, сам по себе си, но много от най-забележителните му атракции са или безплатни, или евтини.

Следващите забележителности няма да ви костват кой знае какви средства, така че помислете дали да не ги включите в списъка си за следващото пътуване:

Летище Changi

По-скоро изглеждащо като тропически курорт, летището има на територията си градини със слънчогледи, кактуси и орхидеи, кино, палмови дървета, магазини от висок клас, ресторанти и арт инсталации, като например бронзова кинетична дъждовна скулптура.

Местните лица смятат летището за място за забавление, като дори нощуват на него.

Лазерното шоу на Marina Bay Sands

Този емблематичен силует в Сингапур, наподобяващ лодка на върха на три сгради, е луксозен хотел, казино, музей, търговски център, театър и невероятна палуба за наблюдение. В него се намират ресторанти, барове и огромен инфинити басейн на покрива, който е на разположение на гостите на хотела.

Нощно лазерно и светлинно шоу пък забавлява посетителите, които се разхождат в околността.

Сингапурски ботанически градини

Както жителите на града, така и посетителите му, се наслаждават на Сингапурските ботанически градини, които са част от списъка със световно наследство на ЮНЕСКО.

Те включват включва исторически сгради, сцена за концерт и тайни места за романтични срещи, заедно с хиляди уникални орхидеи и други цветя.

Улична храна

За селекция от местни ястия на разумни цени сингапурците се отправят към така наречените Hawker Centers - открити кафенета със сергии, всяка от които със собствени специалитети.

Опитайте ориз с пилешко Хайнан, къри лакса и други.

Странният начин, по който Сингапур насърчава раждаемостта

Градините край залива

Тази великолепна инсталация край брега включва температурно контролирани куполи, съдържащи хиляди видове растения и дървета от цял ​​свят.

Водопад, езера, ресторанти и зали за мероприятия го правят популярна дестинация сред местните жители и туристите. "Триизмерните", създадени от човека дървени скулптури, покрити с растения, са разположени на три нива. Светлината и звукът им привличат посетители и през нощта.

Остров Сентоса

Този малък остров разполага с плажове, хотели, минерални извори, увеселителни паркове, воден парк, аквариум и огромния национален символ в парк Мерлион - митично същество с лъвска глава и тяло на риба.

Това е популярна туристическа дестинация и уикенд бягство за местните. Той е достъпен по шосе, както и чрез кабинков лифт.