Дори и най-лошата ви грешка, що се отнася до ориентация, вероятно е малък гаф, в сравнение с отклонението, което прави канадец - 2253 км в грешната посока.

Фотографът и режисьор от Уинипег - Кристофър Паеткау, има билет за полет на First Air от Йелоунайф до Инувик, Канада, в неделя. Предполага се, че това е по-малко от тричасов полет, според Google Flights.

Но както съобщава CBC, мъжът по някакъв начин се качва на полет до Икалуит, на около 2253 км от Инувик. Това е доста сериозно отклонение.

Паеткау пристига на летището в Йелоунайф в неделя сутринта, за да установи, че First Air има проблем с компютърната система, така че персоналът на летището обработва информацията за билетите ръчно.

Вижте тайната спалня, в която пилотите спят при дълъг полетИма ли пилот в самолета?


Има три заминаващи полета и фотографът, загледан в голяма тълпа пътници, се качва на грешния. Екипажът открива проблема едва след няколко часа, когато самолетът прави междинна спирка.

Паеткау, в крайна сметка, трябва да остане на борда, да се върне до Йелоунайф и от там да се качи на правилния самолет до първоначалната си дестинация.

Той е във въздуха около 14 часа между полета до Икалуит и обратно. First Air го настаняват в хотел в Йелоунайф, преди да се качи на правилния полет до Инувик в понеделник.