Президентът на САЩ Доналд Тръмп даде специално интервю за агенция Ройтерс от Овалния кабинет в Белия дом.

В него той заяви, че харесва лидера на Северна Корея Ким Чен-ун и между двамата има "чудесна химия".

"Аз спрях ядрените опити на Северна Корея (...) Какво ще се случи ли? Кой знае, ще видим", каза Тръмп.

Той допълни още, че е вероятно да се срещне отново с Ким Чен-ун, за да продължи усилията си в убеждаването на Пхенян да се откаже от ядрените оръжия.

Тръмп заяви, че със Северна Корея "се случват много добри неща", но Китай не помага на този процес толкова, колкото в миналото.

САЩ и Китай в момента са в обтегнати отношения заради войната с налагането на търговски мита, която водят. По-късно днес се очаква да започнат и преговори на експертно ниво между представителите на двете страни. Доналд Тръмп обаче вече заяви, че не очаква кой знае какъв напредък.

Относно отношенията си със севернокорейския лидер, щатският президент заяви, че между двамата има "чудесна химия". "Харесвам го. И той ме харесва (...) Имам много добри лични отношения с председателя Ким", каза още той пред Ройтерс.

На 12 юни Доналд Тръмп и Ким Чен-ун се срещнаха в Сингапур. На историческото събитие американски президент за първи път стисна ръката на севернокорейски лидер.

Тогава Тръмп заяви, че двамата ще имат "чудесна връзка", а Ким Чен-ун отвърна „Очарован съм да ви срещна, г-н президент“.

Шестима жестоки съвременни диктатори, за които не сме чувалиПо света има много диктатори, които са добре известни с тираничното си управление, но има и много други, които минават под радара на световните медии