Lamborghini представи още по-мощна, бърза и скъпа версия на екзотичния модел с 12-цилиндров V-образен двигател Lamborghini Aventador.

Новата версия носи името Lamborghini Aventador SVJ, а двигателят на автомобила е с максимална мощност от 770 конски сили. Суперколата ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от три секунди и взема завоите с по-голяма скорост. Още преди да бъде представена официално тя подобри рекорда за най-бърза обиколка на Северната отсечка на пистата Нюрбургринг, направена от модел във фабрично производство.

Само 900 автомобила от новата версия ще бъдат произведени, като цената ще е 518 000 долара за брой.

Aventador SVJ на практика е подобрена версия на "обикновения" Lamborghini Aventador S, който е с максимална мощност 729 конски сили и струва с около 100 000 долара по-малко.

SVJ е съкращение от Super Veloce Jota. Super Veloce означава "супер бърз" на италиански език. Jota пък е името, дадено на единствена по рода си версия на класическия модел Lamborghini Miura през 1970 г.

Новият SUV модел на Lamborghini по-популярен от очакванотоПоръчките за Urus валят, въпреки че доставките ще започнат чак през декември

Подобно на другите версии на Lamborghini Aventador, новият автомобил е със задвижване и управление и на четирите колела, както и със седемстепенна автоматична скоростна кутия. С цел подобряване на аеродинамиката по колата са направени най-различни промени, като най-забележимата от тях е задният спойлер.

Lamborghini представи и специална версия на колата, наречена Aventador SVJ 63. Числото 63 изобразено отстрани на белия автомобил, отбелязва годината на основаване на Lamborghini – 1963. От тази версия ще бъдат произведени само 63 броя.