Британски учени определиха как слушането на музика по време на тренировка влияе върху здравето на човека. В частност специалистите са установили, че музиката спомага за понижаване на умората и повишава ефективността от упражненията.

В хода на изследването учените от Лондонския университет Брунел предложили на участниците да слушат по време на тренировка композицията на Марвин Гей „I Heard It Through the Grapevine“, пише изданието The Independent.

Като резултат било установено, че слушането на музика е довело до стимулация на област в мозъка, отговаряща за усещането за умора.

Участниците в изследването са отбелязали, че по време на тренировката са се чувствали по-малко уморени, а самите упражнения са минавали бързо и по-леко.

Кардио срещу силови тренировки - кои са по-добри за метаболизмаНикой дебат не е толкова спорен, както кардио тренировката срещу силовата тренировка.

Музиката е много мощен слухов стимул, който, както показва нашето изследване, може да се използва за понижаване на умората и други негативни усещания, свързани с физическото натоварване, казва един от авторите на изследването - доктор Марсело Биляси.