Изпълнителният вицепрезидент на Microsoft Скот Гътри е известен с две неща – ръководи бизнесът на компанията с облачни технологии и изкуствен интелект, но и със запазената си марка – червена поло т-шърт и дънки, които носи всеки ден. При това в продължение на 10 г., пише Business Insider.

Когато през юни 2017 г. той публикува снимка в Twitter, на която позира с инвестният моден дизайнер Виктория Бекъм, никой в Microsoft не го попитал „Защо си на снимката с Виктория Бекъм“? Най-честият въпрос, който Гътри получавал, е „Защо не си с червената тениска?“.

По време на събитието той е облечен с риза, сако, дънки, но без вратовръзка.

Откъде обаче идва популярността на фланелката му и тя се превръща в негова запазена марка, нещо като полото на Стив Джобс?

Всичко започва през 2007 г., когато той вече е генерален мениджър на екип от програмисти на Microsoft, а преди това и съосновател на ASP.NET. Гътри е поканен публично да презентира новите продукти на Microsoft и се появява пред аудиторията с червена тениска.

Марк Закърбърг пусна снимка на гардероба сиОснователят на Facebook се колебае какво да облече в първия си ден отново на работа след отпуска по бащинство

„Всичко мина толкова добре, че реших, че тя ми носи късмет и продължих да я нося. От 2009 г. насам Microsoft прави видео презентации на продуктите си, на който Гърти отново е облечен по същия начин – дънки и червена фланелка.

През миналата година той се срещна с програмисти в пет различни града на САЩ, облечен в червената си тениска.

Дори и сега, ако не облека червената фланелка, веднага получавам стотици коментари в Twitter, затова днес това е повече като задължение, казва още Гътри.