До момента годината е изключително интересна за EUR/USD.

В началото на годината, през февруари, двойката достигна връх над 1.25, след което последва силен спад, който свали цената до 1.15.

„На 15 август имахме дъно на EUR/USD от 1.13, след което ние очаквахме един отскок от тези дъна и сега в момента двойката се търгува около 1.16”, заяви Димитър Цонев, управител на Admiral Markets UK клон България.

Тези седмица ще излезе докладът за състоянието на пазара на труда в САЩ през август. Ако новите работни места в САЩ са над 150 хиляди, тези новини ще бъдат положителни за долара, което ще доведе до тест на ключовата подкрепа около 1.15, прогнозират от брокер номер 1 в Германия за 2018 година.

„Ако тази подкрепа на дневна графика на EUR/USD не успее да издържи, първата цел ще са дъната около 1.13, а защо не и 1.10, където има голям интерес и изтичащи опции”, очаква Димитър Цонев.

Максимизирайте своя Profit със специалния обучителен пакетТози обучителен пакет ви предлага разнообразни търговски техники и стратегии, инструменти и функции, за да намалите риска и увеличите възвръщаемостта си както като консервативен краткосрочен трейдър, така и като по-пасивен дългосрочен инвеститор, търсещ експозиция в различни класове активи

„Ако EUR/USD се задържи над 1.15, очакваме цената да се насочи към 100-дневната пълзяща средна, което ще постави на дневен ред нива като 1.17 и 1.18”.

За повече информация как да търгувате валутни двойки можете да се обърнете към екипа на Admiral Markets на телефон 02/981 11 11 или да им пишете на info@forextrade.bg.