Много правителства по света обещаха милиони евро бюджет за финансиране на развитието и производството на електромобили и електрически превозни средства. Например правителството на Великобритания показа сериозна ангажираност към електромобилите в есенния бюджет, като обеща милиони британски паунда за тяхното развитие.

Броят на движещите се електромобили по пътищата на света се увеличи до около 2 милиона през 2016 г., според данните на Международната агенция по енергетика.

В резултат на това, прогнозите са търсенето на електромобили да се ускори драматично през следващите няколко десетилетия. ОПЕК преразгледа прогнозата си до 266 милиона електрически автомобили през 2040 г., което е почти шест пъти повече от предходната оценка от 46 милиона.

Все повече електрически модели стават налични. Производителят на електромобили Tesla навлезе още по-дълбоко на масовия пазар с пускането на новия си седан модел 3. Автомобилът е с диапазон от 220 мили (354 километра) и ще разполага с един тъч скрийн панел. Вече имаше повече от половин милион предварителни резервации за него.

Volvo обяви плановете си да произвежда изцяло електрически или хибридни автомобили след 2019 г. Това бе цитирано като началото на края на доминацията на двигателите с вътрешно горене в моторния транспорт.

Няколко други големи производители на автомобили, включително Renault-Nissan, BMW и Volkswagen, обявиха плановете си да разширят производството си на електромобили.

Как да се възползваме от възхода в пазара на електромобили?

Инвеститорите могат да инвестират директно чрез закупуване на акции на компаниите, които произвеждат електромобили. Но не забравяйте, че съществуват специфични рискове при инвестирането в отделни компании.

Друга възможност да се възползвате от възхода на пазара на електромобили са борсово търгуваните фондове (ETF-и). Това са пасивни инвестиции, които могат да се търгуват в реално време точно като акциите. Стойността на ETF -ите ще падне и ще се повиши в съответствие със суровините или пазарите, които те следват.

Съвсем наскоро от Admiral Markets увеличиха предлаганите от тях финансови инструменти с 306 нови CFD-та върху ETF-и и 177 нови ETF-и .

За да получите повече информация как да инвестирате в постоянно нарастващия пазар на електромобили и кои са водещите компании в този отрасъл, посетете щанда на Admiral Markets на Electro Mobility Expo 2018 от 13 до 16 септември.

За повече информация как да се запишете за семинара Admiral Markets можете да се обадите на телефон: 02/ 981 11 11 или да пишете на info@forextrade.bg.