Ако искате да изследвате Гърция като местен, по-добре следвайте стъпките на Матю Макконъхи.

Актьорът, чийто нов филм White Boy Rick излезе по кината в Щатите в края на миналата седмица, прекара доста време това лято на гръцките острови заедно със семейството и приятелите си.

Голяма част от това време той прекара на остров Антипарос, заедно с колегата си Уди Харелсън и семейството му. Той разказа всички детайли за почивката си миналата седмица в The Tonight Show, съобщава T+L.

"Бяхме там три седмици. Това е раят.... Водата е невероятна. Гърция е красива...", казва Макконъхи.

Всъщност, техният престой е толкова страхотен, че семейството просто не може да си тръгне. "Имахме страхотни три седмици и решихме, когато дойде време да си ходим, да останем още една", казва актьорът.

Пропуснете Санторини и се отправете към тези гръцки острови Избегнете тълпите на популярния остров, за да се потопите в красотата на по-слабо известни места

Лесно е да разберете защо това решение е взето. Малкият остров е перфектната картичка от Гърция - със своите бели сгради и 360-градусови гледки към Средиземно море.

На него живеят малко над 1200 жители.

Антипарос е част от Цикладските острови, разположен в близост до по-големия Парос, от който е разделен с тесен канал.

Малкото островче е известно с плажовете и красивата си природа, както и със средновековния замък, който се намира в столицата му.

Друга голяма забележителност е пещера, на входа на която е разположена църква.

Вижте колко невероятен е Антипарос: