Втората кралска сватба за 2018 г. наближава. Принцеса Евгения ще каже "да" на годеника си Джак Бруксбанк в петък в параклиса "Свети Георги" на замъка Уиндзор.

Британските медии вече усилено спекулират по темата, като обявяват, че пищната церемония ще струва 2 млн. паунда (2.2 млн. евро). На нея ще присъстват 850 гости.

Сумата е внушителна, като едно от най-големите пера е предвидено за охрана. Младоженците ще пристигнат в параклиса в открита карета, пред очите на определена с жребий публика от 1200 души, съобщава The Telegraph.

Известен оперен певец, чието име не се разкрива, ще забавлява гостите, сред които се очаква да бъдат Ед Шийран, Роби Уилямс, Джордж и Амал Клуни и плеяда от кралски особи.

Коя е принцеса Евгения?

Принцесата на Йорк Евгения Виктория Хелена е дъщеря на принц Андрю, син на кралица Елизабет II и принц Филип. Тя е първа братовчедка на принцовете Хари и Уилям.

28-годишната кралска особа е осма в линията за наследяване на кралския престол. Придружава баща си на официални ангажименти, но няма фиксирана роля в семейството като нейните братовчеди (въпреки че има каузи, които поддържа).

Принцесата работи като асоцииран директор в лондонската художествена галерия Hauser & Wirth.

Сервитьорът, който ще се ожени за принцесаАнглийското кралско семейство ще организира още една сватба

Кой е Джак Бруксбанк?

Младоженецът е бивш барман и настоящ търговец на вино.

Той предлага брак на принцесата по време на ваканцията им в Никарагуа. Заедно са от 2010 г., когато ги запознава общ приятел.