Какво прави една сватба велика? Tези двойки ще ви покажат.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън

Място: Уестминстър, Бъкингамски дворец

Година: 2011
Цена: 34 милиона долара

Кое я прави екстравагантна: На нея присъстват само около 1900 гости - разбираемо число, като се има предвид бъдещия крал. По-голямата част от сватбения бюджет отива за охраната, тъй като мястото е пълно с ВИП личности.

След церемонията, излъчвана по телевизията, 650 гости са поканени на обед в Бъкингамския дворец, където двойката излиза на балкона, за да се покаже пред обществеността. Кейт заменя булчинската рокля с тоалет на Александър Маккуин за 434 000 долара за вечерята, организирана от принц Чарлз за 300 гости.

На вечерния прием има фойерверки и група, водена от Ели Гулдън. Независимо от всичко това, тази сватба не засенчва сватбата на родителите на принц Уилям.

Принц Чарлз и принцеса Даяна

Местоположение: Катедрала "Св. Павел", Бъкингамския дворец

Година: 1981

Цена: 48 милиона долара

Кое я прави екстравагантна: На "сватбата на века" общият брой гости в катедралата е около 3500, а множество от 600 000 души пълни улиците на Лондон, за да види младоженците.

Церемонията е гледана пред екраните от 750 млн. зрители. Даяна е с рокля с буфан ръкави и 7.5 метра воал. След церемонията кралската двойка отива в Бъкингамския дворец за целувка на балкона.

По-късно те са изпратени на меден месец на кралската яхта Британия за 12-дневен круиз в Средиземно море и Египет.

Шейх Мохамед бин Зайед ал Нахян и принцеса Салама

Местоположение: Обединени арабски емирства

Година: 1981

Цена: 44.5 милиона долара

Кое я прави екстравагантна: В същата година, когато британската златна двойка се омъжва, принцът на Абу Даби Шейх Мохамед бин Зайед ал Нахян също сключва брак с принцеса Салама.

В чест на тяхната сватба родителите му построяват стадион, който може да побере 20 000 души за едноседмично тържество. Принцът посещава всички емирства и черпи тълпите.

Амит Бхатия и Ваниша Митал

Местоположение: Париж

Година: 2004

Цена: 60 милиона долара

Кое я прави екстравагантна: Церемония във Версайския дворец, вечеря в Градините на Тюйлери, приготвена от чуждестранни шеф готвачи, и сватба в замък Во ле Виконт XVII в. изглеждат като празненство само за принцеса.

Такава е сватбата на магната и милиардер Лакшми Митал, подготвена за дъщеря му. За нея е приготвена индийска храна за 1200 души, които идват от цял свят.

За развлечението на сватбеното тържество се грижат Кайли Миноуг и актьори от Боливуд, има и шоу с фойерверки при Айфеловата кула.

Джордж Клуни и Амал Аламудин

Местоположение: Венеция, Италия

Година: 2014 г.

Цена: 4.6 милиона долара

Кое я прави екстравагантна: Най-желаният ерген на Холивуд Джордж Клуни се разделя с титлата си, сключвайки брак с адвоката по правата на човека Амал Аламудин на живописна церемония и прием във Венеция, Италия.

Булката блести в рокля "Оскар де ла Рента", а младоженецът в костюм на Джорджо Армани. Двойката настанява своите гости в хотелите Cipriani и Aman.

На празненството присъстват само 100 души, но са изпити 250 бутилки шампанско, 200 бутилки водка и 600 бутилки текила.

Петра Екълстоун и Джеймс Стънт

Местоположение: езерото Брачиано, Италия

Година: 2011

Цена: 19 милиона долара

Кое я прави екстравагантна: Булката, дъщеря на магната от Формула 1 Бърни Екълстоун, пристига в Rolls-Royce, каран от Жан Алези. Тя излиза от колата във великолепна рокля на Вера Уанг, вървейки до замъка Одескалачи, където трябва да се омъжи за бизнесмена Джеймс Стънт.

Зелените градини и екстравагантните стаи с изглед към езерото създават перфектната атмосфера за тридневното празненство, изпълнено с фойерверки, знаменитости и скъпи бутилки вино. Списъкът на гостите включва фамилията Хилтън, принцесите Евгения и Беатриче, както и легенди от Формула 1.

Ники Хилтън и Джеймс Ротшилд

Местоположение: Лондон

Година: 2015 г.

Цена: неизвестна

Кое я прави екстравагантна: Най-висшата класа и елитът на Ню Йорк се събират в двореца Кенсингтън за сватбата на Ники Хилтън и богатия британски банков наследник Джеймс Ротшилд.

Двойката приема множество кралски особи и аристократи, като принцеса Маро-Шантал от Гърция. Булката е облечена в изящна дантелена рокля на Валентино за 75 000 долара.