Хората по света вярват в невероятно странни неща. Ето и доказателството:

Аржентина

Ако изговорите на глас името на бившия аржентински президент Карлос Менем, това може да ви навлече проклятие. За да го избегнете, трябва да докоснете лявата си гърда (или тестисите при мъжете).

Бразилия

Подобно на България, в Бразилия вярват, че ако оставите чантата си на земята, това означава, че няма да имате пари.

Китай

Цифрата 4 и нейните производни числа – например 14, 24, носят нещастие.

Суеверието води началото си от факта, че китайското произношение на четворката е почти идентично с това на думата "смърт".

Съчетано със западните суеверия за 13 и 23, това прави ориентирането из етажите на небостъргачите в Китай объркващо преживяване.

Дания

Счупените съдове се събират и запазват през цялата година, за да бъдат хвърлени в къщите на приятелите и семейството в навечерието на Нова година.

С колкото по-голяма купчина от счупен порцелан разполагате, толкова по-голям късмет ще имат онези, в чиято къща сте го стоварили.

Египет

В страната се счита за ужасно лош късмет да се отварят и затварят ножици, без да режете с тях. А още по-лошо – да ги оставите отворени.

Египтяните смятат още, че ножици под възглавницата може да ви излекуват от кошмари.

Франция

На късмет е, ако настъпите кучешко изпражнение с левия си крак. Ако обаче го направите с десния, това ще ви донесе неприятности.

Гърция

Гърците имат своя-собствена версия на думата "карък".

Когато двама души кажат едно и също нещо по едно и също време, те трябва да произнесат "Piase Kokkino" (докосни червено, в превод от гръцки) и да докоснат вещ с червен цвят, за да избегнат лошия късмет.

Най-лесно е това на Великден, когато цялата страна е осеяна с червени яйца.

Вижте още: 18 начина да предпазите дома си от зли енергии

Хаити

Животът е коварен за майките. Например, ако ходите само с една обувка, метете пода през нощта, лазите на колене или хапвате само върховете на дини или грейпфрути, това може да доведе до преждевременната смърт на майка ви.

Индия

В страната не бива да режете ноктите си във вторник и събота (или през нощта), нито може да се подстригвате или миете косата си в четвъртък и събота.

Япония

Децата са предупредени да крият пъповете си по време на гръмотевични бури, особено преди сън. Смята се, че ако не го направят, Raijin (богът на гръмотевиците) ще открадне и ще изяде пъпа им по време на бурята.

Южна Корея

Смята се, че работещ вентилатор в затворена стая, особено по време на сън, ще те убие. Fan Death е толкова разпространено убеждение в Корея, че много електрически вентилатори в страната имат автоматични таймери за изключване.

Литва

В страната свиренето с уста на закрито е забранено, тъй като се вярва, че това ще призове малките дяволи, които ще ви тероризират.

Малайзия

Ако седнете на възглавница, дупето ви ще се окичи с циреи, мехури и рани.

Нигерия

Ако един мъж се удари с метла, той ще стане импотентен и/или гениталиите му ще изчезнат.

Някои вярват, че на това суеверие може да се противодейства, като ударите мъжа по гърба с метлата не по-малко от седем пъти.

Оман

Най-добрата практика за пречистване на нов автомобил от зли сили е да пуснете корана да звучи по радиото в продължение на седмица или две.

Това ще защити колата и собственика й от уроки.

Филипините

Дъждът от ясно небе (без облаци) се смята за сватба между демони коне.

В България се казва „дъжд вали, слънце грее, мечка се жени“.

Катар

Паяците имат властта да контролират и гасят пожари, така че не трябва да бъдат убивани.

Вижте още: Най-странните суеверия за Halloween

Руанда

От най-ранна възраст момичетата се учат да не ядат ярешко. В противен случай ще им порастат бради.

Швеция

Често в страната можете да видите пешеходци, които рязко се отклоняват от пътя си и поемат по необичайни, обиколни маршрути.

Това е така, защото шахтите в цялата страна са отбелязани с две букви - K (от шведската дума за прясна вода и любов) или A (от шведската дума за канализация и нещастна любов).

Местните жители вярват, че тяхната романтична съдба се определя от буквите на шахтите, според които те планират маршрута си.

Ако все пак стъпят на грешната шахта, три потупвания по гърба могат да обърнат лошия късмет.

Турция

Ужасно лоша идея е да дъвчете дъвка през нощта в Турция. Местните вярват, че след като се стъмни, тя се превръща в плътта на мъртвите.

САЩ

Във Върмонт много селски къщи от 19 век са построени с наклонени прозорци. Това се дължи на убеждението, че вещиците не могат да влязат през подобни прозорци с метлите си.

Виетнам

Много храни в страната се избягват от студентите и учениците, които искат да имат успех на изпити. Бананите, например, не се ядат преди важни изпити, защото са хлъзгави, а виетнамската дума "приплъзване" звучи точно като "провал."

Уелс

Ако носите венец от лешникови пръчки и листа, това може да ви гарантира изпълнението на едно желание.

Йемен

Бременна жена може да определи пола на нероденото си бебе, като хвърли мъртва змия нагоре във въздуха. Ако змията падне на гърба си, бебето ще бъде момиче. В противен случай ще бъде момче.

Зимбабве

Вярата в черната магия в страната се шири необуздано. Например, един съпруг може да хвърли заклинание върху съпругата си, за да я предпази от изневяра.

Ако все пак извънбрачната връзка се осъществи, двойката няма да бъде способна да се раздели.

Тази магия е известна като durawalling и се смята за толкова разпространена, че самото й име има силен възпиращ ефект срещу изневярата.