Да си резервират почивка на Карибите - това е мечта за много пътешественици.

Ако сте на път да я осъществите обаче, сигурно сте се сблъскали с едно неочаквано препятствие - кой от островите да изберете? Всеки от тях е уникален.

Вижте седем от фаворитите на британския вестник Daily Mail, които ще ви помогнат да се ориентирате:

Антигуа

Най-добър за: ограничен бюджет, младоженци, млади семейства, фенове на ветроходството

Нежните плажове на острова са чудесни за младите семейства, но Антигуа предлага и доста романтични варианти за меден месец. Плуването с шнорхел е едно от най-добрите на Карибите, а поредицата от пристанища на Антигуа означава, че плаването също е популярно.

Бахамски острови

Най-добри за: любителите на природата, рибарите и феновете на Джеймс Бонд

Повече от всяко друго място в Карибския басейн, веригата от острови, които съставляват Бахамите, представлява земя на контрастите. Те съчетават блясъка и казината на Насау и райски острови с невероятни скривалища.

Тук рибарите се намират в стихията си, а екскурзии предлагат да ви отведат до местата, на които са снимани сцени от фирмите за агент 007.

Барбадос

Най-добър за: семейства, знаменитости, любители на сърфа и крикета

Това е един от най-спокойните острови на Карибите. Това обаче не означава, че е скучен - тук можете да плажувате, да плувате, да сърфирате, да играете крикет, голф и още много други.

Доминиканска република

Най-добър за: ограничен бюджет, любители на курорти, наблюдение на китове

Почивките тук обикновено са в курорти, но не бива да пропускате да посетите Санто Доминго, който е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Неговите барокови катедрали и испанско колониално очарование ще ви възхитят.

Тропическите гори на Parque Nacional del Este пък предлагат водопади и активности, свързани с много адреналин. Тук е раят за сърфистите, а между януари и март гърбовните китове се насочват към полуостров Самана.

Най-луксозните острови на земятаНито един от тях няма да ви разочарова.

Ямайка

Най-добър за: нощен живот, храна, ограничен бюджет, любители на музиката и пешеходци

Ямайка е остров, който разполага с всичко - плажове, история, музика и планини. Той е достатъчно голям, за да произведе собствена храна, което пък автоматично прави почивките по-евтини.

Гренада

Най-добър за: храна, бегачи и любители на природата

Гренада е един от най-вълнуващите острови в Карибите. Обгърнат от тропическа нежност, изпълнен със златисти плажове, тук си струва да наемете кола, за да разгледате малките селца и калейдоскопа от креолски цветове и чар.

Гренада е известен със своите подправки, особено индийското орехче. Интересно е и посещението на органична ферма с какаови насаждения. Бегачите пък могат да се включат в състезание - всеки уикенд Hash House Harriers събира туристите и местните жители, като бягането обикновено завършва с порядъчно количество ром.

Санта Лучия

Най-добър за: активни семейства, соло пътуващи, спа любители, природолюбители

В сравнение с другите карибски острови, плажовете на Санта Лучия не са особено добри, но пейзажът е поразителен. Тук можете да се потопите във вулканична кал на Sulphur Springs или да се отдадете на планинско колоездене и катерене на Питънс.

В ботаническите градини на Diamond Falls можете да се накиснете в минералните бани, построени за френския крал Луи XVI, както и да посетите един от най-грандиозните карибски водопади.