От днес започват 72-часови тестове за движението на трамваите по ул. „Граф Игнатиев“, съобщават на Facebook страницата си от направление "Транспорт и транспортни комуникации" в Столична община.

Няма да се превозват пътници.

Има готовност да бъде пуснато редовното трамвайно движение по линии 10,12 и 18. Релсовият път в целия участък е напълно завършен.

Нареден и фугиран е и паважът в обхвата на трасето.

В момента се фугира релсовият път в участъка от ул. „Г. С. Раковски“ до ул. „Шишман“. Започна премахването на част от строителните огради, за да се осигури достъп до жилищните сгради и търговските обекти, като продължава поставянето на настилки на пл. „Славейков“, пл. „Гарибалди“ и тротоарите към сградите, както и довършителни работи и корекции на участъци, които са върнати за преработка от надзорната фирма и от Столична община.

На обекта работят около 150 души. В градината на „Св. Седмочисленици“ се довършват настилките и се работи по озеленяването, а на пл. "Славейков" бяха засадени нови дървета.

В събота и неделя беше поставена временна асфалтова настилка по ул. „Шишман“, съобщи на страницата си във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова.